İbrahim Bozkıl
Köşe Yazarı
İbrahim Bozkıl
 

Şifası çok soframızda az (SİRKE)

Değerli okurlarımız merhaba. Doğanın şifası köşemizde bu haftaki konumuz;Sirke. Sirke yaş ve kuru üzüm, üzüm şırası konsantresi, alkol ve çeşitli meyvelerden üretilmektedir.  Aromatik bitki kısımları, bitki ekstraktları, baharat ve meyve özleri veya bunların doğal aromaları ilavesiyle farklı özelliklerde sirkeler elde edilebilmektedir. Ülkemizde üzüm ve elma sirkeleri tüketilmektedir. Geleneksel olarak sirke tüketimi önceki yıla ait sirkeler yanı sıra sirke anası ilavesi ile de olabilmektedir. Endüstriyel sirke üretiminde ise derin kültür (hızlı) sirke üretim metodu tercih edilmektedir. Dünyada farklı hammadde ve teknolojiler kullanılarak çeşitli sirke tipleri üretilmektedir. Sirke içmenin faydaları sirke içmenin faydalarını öğrenerek içecek tarifleri hakkındaki önyargınızı biraz olsun kırabilirsiniz. Hem sağlık hem de estetik görünüm için tercih edebileceğiniz sirkeli içeceklerin faydaları saymakla bitmiyor. Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor. Antioksidan etkisi ile bilinen sirke, vücutta detoks etkisi yaratıyor. Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını hafiflettiği biliniyor. Bağırsak hareketleri düzenli sirkeli su içiminde düzene giriyor. Sirke, kolesterolü düşürmeye yardım ediyor. Tok tutucu  özelliği ile diyetlerde sıklıkla kullanılıyor. Kan şekerinin dengelenmesine destek veriyor. Sirke, diş eti rahatsızlıklarının azalmasını sağlıyor. Mikrop öldürücü etkisi ile diş etlerinin toparlanmasına yardım ediyor. Sirkeli su içmek, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlıyor. Tansiyon dengeleme özelliği vardır. Kalp damar açıcı özelliği vardır Vücudu temizler. Akciğerleri temizler,nefes yollarını açar. Eskil Lokman Hekim Aktar iş yerimizde sirke ve sirke çeşitlerine dair herşeyi bulabilirsiniz. Hastalık size gelmeden siz şifahanemize gelin. Haftaya tekrardan Okunmak dileğiyle,hoşçakalın.
Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2022 - Perşembe

Şifası çok soframızda az (SİRKE)

Değerli okurlarımız merhaba.
Doğanın şifası köşemizde bu haftaki konumuz;Sirke.
Sirke yaş ve kuru üzüm, üzüm şırası konsantresi, alkol ve çeşitli meyvelerden üretilmektedir. 
Aromatik bitki kısımları, bitki ekstraktları, baharat ve meyve özleri veya bunların doğal aromaları ilavesiyle farklı özelliklerde sirkeler elde edilebilmektedir. Ülkemizde üzüm ve elma sirkeleri tüketilmektedir. Geleneksel olarak sirke tüketimi önceki yıla ait sirkeler yanı sıra sirke anası ilavesi ile de olabilmektedir. Endüstriyel sirke üretiminde ise derin kültür (hızlı) sirke üretim metodu tercih edilmektedir. Dünyada farklı hammadde ve teknolojiler kullanılarak çeşitli sirke tipleri üretilmektedir. Sirke içmenin faydaları sirke içmenin faydalarını öğrenerek içecek tarifleri hakkındaki önyargınızı biraz olsun kırabilirsiniz. Hem sağlık hem de estetik görünüm için tercih edebileceğiniz sirkeli içeceklerin faydaları saymakla bitmiyor. Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor. Antioksidan etkisi ile bilinen sirke, vücutta detoks etkisi yaratıyor. Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını hafiflettiği biliniyor. Bağırsak hareketleri düzenli sirkeli su içiminde düzene giriyor. Sirke, kolesterolü düşürmeye yardım ediyor. Tok tutucu  özelliği ile diyetlerde sıklıkla kullanılıyor. Kan şekerinin dengelenmesine destek veriyor. Sirke, diş eti rahatsızlıklarının azalmasını sağlıyor. Mikrop öldürücü etkisi ile diş etlerinin toparlanmasına yardım ediyor. Sirkeli su içmek, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlıyor. Tansiyon dengeleme özelliği vardır. Kalp damar açıcı özelliği vardır Vücudu temizler. Akciğerleri temizler,nefes yollarını açar. Eskil Lokman Hekim Aktar iş yerimizde sirke ve sirke çeşitlerine dair herşeyi bulabilirsiniz. Hastalık size gelmeden siz şifahanemize gelin. Haftaya tekrardan Okunmak dileğiyle,hoşçakalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.