İbrahim Bozkıl
Köşe Yazarı
İbrahim Bozkıl
 

Kekik

Değerli Okurlarımız Merhaba.Doğanın şifası köşemizde bu haftaki konumuz ”Kekik”Şifalı bitkiler arasında yer alan kekik doğal bir antibiyotiktir. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen kekik yemeklere tat vermesi için de kullanılır. Besin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde birçok faydalı vitamin ve mineral bulunur. Nane ailesinden gelen kekiğin yağı, suyu ve çayı da şifa deposudur. Bir diğer adı yabani kekik olan dağ kekiği, gri yeşilimsi yapraklarıyla odunsu bir bitkidir. Nane familyasından olan dağ kekiği, çiçekli bir bitkidir. İçeriğinde bulunan timol, kekiğin aktif maddesidir ve antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.Kekiğin Faydaları Nelerdir?  - Kan basıncını düşürerek, Yüksek tansiyonu önler.- Mantar enfeksiyonlarının giderilmesinde etkilidir. - Gıdaların uzun süre bozulmadan korunmasını sağlar. - Üst solunum yolları hastalıklarında fayda sağlar. - Kronik enflamasyon gibi kardiyovasküler hastalıkları önler. - Balgam söktürücü etkiye sahiptir. - Saç dökülmelerini engeller. - Kolon kanserine karşı koruma sağlar. - Mukusları yumuşatarak akmasını sağlar. - Göğüs ağrılarının hafiflemesine fayda sağlar. - Ateş düşürücü özelliğe sahiptir. -Egzama gibi cilt problemlerinin iyileştirilmesini sağlar. - Saç kaybı olan deride, saçların yeniden çıkmasını sağlar. - Ağız boşluğu kanserine yakalanma riskini azaltır. - Bronşit hastalığında fayda sağlar. - Meme kanserine neden olan hücrelerin yok edilmesine fayda sağlar. - Regl sancılarını azaltır. - Kırmızı kan hücreleri hasarını tamir etmede etkilidir. - Sivrisinek sokmalarına karşı etki sağlayarak, kaşıntıyı azaltır. - Öksürüğe fayda sağlar. - Göz sağlığı bakımından oldukça faydalıdır. - Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltır. - Kalbe giden kan akışını hızlandırır. - Kemik sağlığının korunmasında etkilidir. - Uykusuzluk sorununu giderir. - Beyin hücrelerinin sağlığını korur. - İçeriğindeki zengin demir oranı sayesinde kansızlığı giderir. - Gaz sancılarını, şişkinliği ve kabızlığı giderir. - Stresle mücadele eder ve yatıştırıcı etkiye sahiptir. - Hafızaya olan olumlu etkileri sayesinde Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Kekik baharat, çay, gargara ve kekik yağı olarak tüketilir. Eskil Lokman Hekim Aktar İş yerimizde kekiğe dair herşeyi bulabilirsiniz. Hastalık size gelmeden siz şifahanemize gelin. Hayırlı Bayramlar
Ekleme Tarihi: 16 Haziran 2022 - Perşembe

Kekik

Değerli Okurlarımız Merhaba.Doğanın şifası köşemizde bu haftaki konumuz ”Kekik”Şifalı bitkiler arasında yer alan kekik doğal bir antibiyotiktir. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen kekik yemeklere tat vermesi için de kullanılır. Besin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde birçok faydalı vitamin ve mineral bulunur. Nane ailesinden gelen kekiğin yağı, suyu ve çayı da şifa deposudur. Bir diğer adı yabani kekik olan dağ kekiği, gri yeşilimsi yapraklarıyla odunsu bir bitkidir. Nane familyasından olan dağ kekiği, çiçekli bir bitkidir. İçeriğinde bulunan timol, kekiğin aktif maddesidir ve antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.Kekiğin Faydaları Nelerdir? 
- Kan basıncını düşürerek, Yüksek tansiyonu önler.- Mantar enfeksiyonlarının giderilmesinde etkilidir.
- Gıdaların uzun süre bozulmadan korunmasını sağlar.
- Üst solunum yolları hastalıklarında fayda sağlar.
- Kronik enflamasyon gibi kardiyovasküler hastalıkları önler.
- Balgam söktürücü etkiye sahiptir.
- Saç dökülmelerini engeller.
- Kolon kanserine karşı koruma sağlar.
- Mukusları yumuşatarak akmasını sağlar.
- Göğüs ağrılarının hafiflemesine fayda sağlar.
- Ateş düşürücü özelliğe sahiptir.
-Egzama gibi cilt problemlerinin iyileştirilmesini sağlar.
- Saç kaybı olan deride, saçların yeniden çıkmasını sağlar.
- Ağız boşluğu kanserine yakalanma riskini azaltır.
- Bronşit hastalığında fayda sağlar.
- Meme kanserine neden olan hücrelerin yok edilmesine fayda sağlar.
- Regl sancılarını azaltır.
- Kırmızı kan hücreleri hasarını tamir etmede etkilidir.
- Sivrisinek sokmalarına karşı etki sağlayarak, kaşıntıyı azaltır.
- Öksürüğe fayda sağlar.
- Göz sağlığı bakımından oldukça faydalıdır.
- Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltır.
- Kalbe giden kan akışını hızlandırır.
- Kemik sağlığının korunmasında etkilidir.
- Uykusuzluk sorununu giderir.
- Beyin hücrelerinin sağlığını korur.
- İçeriğindeki zengin demir oranı sayesinde kansızlığı giderir.
- Gaz sancılarını, şişkinliği ve kabızlığı giderir.
- Stresle mücadele eder ve yatıştırıcı etkiye sahiptir.
- Hafızaya olan olumlu etkileri sayesinde Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Kekik baharat, çay, gargara ve kekik yağı olarak tüketilir.
Eskil Lokman Hekim Aktar İş yerimizde kekiğe dair herşeyi bulabilirsiniz.
Hastalık size gelmeden siz şifahanemize gelin. Hayırlı Bayramlar

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.