İbrahim Bozkıl
Köşe Yazarı
İbrahim Bozkıl
 

Hurmanın Gizemi

Değerli okurlarımız merhaba. Doğanın şifası köşemizde bu haftaki konumuz;Şifa kaynağı hurma ve içinde barındırdığı gizem. Ramazan deyince akla ilk gelenlerden biri de hurmadır. Potasyum, magnezyum ve kalsiyum olmak üzere birçok mineral ile vitamin içermesiyle sağlığımıza çeşitli faydalar sağlayan hurma aslında her gün öğünlerimizde olmayı hak ediyor. Hurma Neye İyi Gelir? Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere yakalanma riskini azaltır. Kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden korur. Zihinsel ve bedensel yorgunluğa iyi gelir. Anne sütünü arttırır. Hafıza kaybını önler. Kan şekeri seviyesini dengeler. Göz sağlığını korur. Yüksek antioksidan içeriğiyle vücudu zararlı maddelerden temizler. Yüksek lif içeriği uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Kemik sağlığını korur. Diş çürümelerini önler. Düzenli tüketimi demir eksikliğini giderir. Karaciğeri korur. Sarılık hastalığındandan korunmaya yardımcı olur. Göz sağlığını ve göz sinirlerini korur. Damar sertliğine karşı koruyucudur. Kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlar. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Sindirim sistemini güçlendirir. Hurma suyunun cilt üzerinde olumlu etkileri vardır. Cilt tahrişlerini giderir. Mükemmel besin olarak kabul edebileceğimiz, sağlığınızın en lezzetli koruyucularından olan hurmayı haftanın her günü tüketebilirsiniz. Üstelik uzmanlara göre, günde sadece 3 adet hurma tüketmeniz tüm bu faydaları görmenizi sağlayacak bir miktar olarak kabul edilebilir. ABD'li bilim insanlarının araştırmasına göre, hurma ve kan şekeri arasında dengede tutulması gereken bir nokta var. Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor. Eğer çift olarak yerseniz ( 2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.Eskil Lokman Hekim Aktar iş yerimizde Hurma ve hurmaya dair herşeyi bulabilirsiniz. Hastalık size gelmeden siz Şifahanemize gelin. Haftaya tekrardan Okunmak dileğiyle hoşçakalın.
Ekleme Tarihi: 04 Ağustos 2022 - Perşembe

Hurmanın Gizemi

Değerli okurlarımız merhaba.
Doğanın şifası köşemizde bu haftaki konumuz;Şifa kaynağı hurma ve içinde barındırdığı gizem.
Ramazan deyince akla ilk gelenlerden biri de hurmadır. Potasyum, magnezyum ve kalsiyum olmak üzere birçok mineral ile vitamin içermesiyle sağlığımıza çeşitli faydalar sağlayan hurma aslında her gün öğünlerimizde olmayı hak ediyor.
Hurma Neye İyi Gelir?
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kansere yakalanma riskini azaltır.
Kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden korur.
Zihinsel ve bedensel yorgunluğa iyi gelir.
Anne sütünü arttırır.
Hafıza kaybını önler.
Kan şekeri seviyesini dengeler.
Göz sağlığını korur.
Yüksek antioksidan içeriğiyle vücudu zararlı maddelerden temizler.
Yüksek lif içeriği uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.
Kemik sağlığını korur.
Diş çürümelerini önler.
Düzenli tüketimi demir eksikliğini giderir.
Karaciğeri korur.
Sarılık hastalığındandan korunmaya yardımcı olur.
Göz sağlığını ve göz sinirlerini korur.
Damar sertliğine karşı koruyucudur.
Kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlar. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Sindirim sistemini güçlendirir.
Hurma suyunun cilt üzerinde olumlu etkileri vardır.
Cilt tahrişlerini giderir.
Mükemmel besin olarak kabul edebileceğimiz, sağlığınızın en lezzetli koruyucularından olan hurmayı haftanın her günü tüketebilirsiniz. Üstelik uzmanlara göre, günde sadece 3 adet hurma tüketmeniz tüm bu faydaları görmenizi sağlayacak bir miktar olarak kabul edilebilir.
ABD'li bilim insanlarının araştırmasına göre, hurma ve kan şekeri arasında dengede tutulması gereken bir nokta var.
Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor.
Eğer çift olarak yerseniz ( 2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.Eskil Lokman Hekim Aktar iş yerimizde Hurma ve hurmaya dair herşeyi bulabilirsiniz. Hastalık size gelmeden siz Şifahanemize gelin. Haftaya tekrardan Okunmak dileğiyle hoşçakalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.