İbrahim Bozkıl
Köşe Yazarı
İbrahim Bozkıl
 

Eğir Kökü

Değerli Okurlarımız Merhaba. Doğanın şifası köşemizde bu haftaki konumuz;"Eğir Kökü"Yüzyıllardır alternatif tıpta ilaç olarak kullanılmasının yanı sıra özellikle mide ve bağırsak hastalıklarına birebir gelen ve vücuttaki iltihabı kısa bir sürede idrar yoluyla atan eğir kökünün mucizesidir. - Bağışıklık sisteminin yenilenmesini sağlar, vücudu birçok hastalığa karşı korur. - Güçlü bir antioksidan olmasıyla birlikte vücuttaki asit ve iltihabı kurutur. - Gut ve eklem hastalıklarının yaşanmasını engeller. - Suyu ile gargara yapılması durumunda diş etlerinde kalmış kalıntıları temizler, diş kökünü güçlendirir.  Ayrıca dişlere beyaz bir görünüm kazandırır. - Bağırsakların işlevselliğini arttırır. - Sinir merkezindeki hücreleri yeniler, yorgunluk gibi sorunlara birebir gelir. - Göz sağlığına da faydalıdır.  Özellikle katarakt gibi hastalıkların önüne geçer.  Ayrıca kirpik dibi iltihabı gibi hastalıkları da engeller. Mide ekşimelerini giderir.İştah açıcı olup solgunluğun giderilmesinde yardımcı olur. Sindirim uyarıcı ve safra salgılarını arttırıcıdır. Beslenmeyle ilgili metabolizma bozukluklarına yardımcı olduğundan, beslendiği halde kilo alamayan kişilerde faydalıdır.İshalin tedavisinde çok iyi sonuçlar verir. Bağırsak kanserlerinde tıbbi tedaviye destek olarak kullanılmaktadır.Şişkinlikten kaynaklanan koliklere karşı kullanılmaktadır. Kereviz kökü ile birlikte prostat büyümesine karşı kullanılır. Çocuklarda tahıl alerjileri için faydalıdır. Eskil Lokman Hekim Aktar iş yerimizde Eğir köküne dair herşeyi bulabilirsiniz. Hastalık size gelmeden Siz Şifahanemize gelin. Haftaya toplumsal sorunumuz olan "Eklem ağrıları ve  iyi gelen şifalı bitkileri "Kaleme alacağım tekrardan okunmak Dileğiyle hoşçakalın.
Ekleme Tarihi: 24 Şubat 2022 - Perşembe

Eğir Kökü

Değerli Okurlarımız Merhaba.
Doğanın şifası köşemizde bu haftaki konumuz;"Eğir Kökü"Yüzyıllardır alternatif tıpta ilaç olarak kullanılmasının yanı sıra özellikle mide ve bağırsak hastalıklarına birebir gelen ve vücuttaki iltihabı kısa bir sürede idrar yoluyla atan eğir kökünün mucizesidir.
- Bağışıklık sisteminin yenilenmesini sağlar, vücudu birçok hastalığa karşı korur.
- Güçlü bir antioksidan olmasıyla birlikte vücuttaki asit ve iltihabı kurutur.
- Gut ve eklem hastalıklarının yaşanmasını engeller.
- Suyu ile gargara yapılması durumunda diş etlerinde kalmış kalıntıları temizler, diş kökünü güçlendirir. 
Ayrıca dişlere beyaz bir görünüm kazandırır.
- Bağırsakların işlevselliğini arttırır.
- Sinir merkezindeki hücreleri yeniler, yorgunluk gibi sorunlara birebir gelir.
- Göz sağlığına da faydalıdır. 
Özellikle katarakt gibi hastalıkların önüne geçer. 
Ayrıca kirpik dibi iltihabı gibi hastalıkları da engeller.
Mide ekşimelerini giderir.İştah açıcı olup solgunluğun giderilmesinde yardımcı olur.
Sindirim uyarıcı ve safra salgılarını arttırıcıdır.
Beslenmeyle ilgili metabolizma bozukluklarına yardımcı olduğundan, beslendiği halde kilo alamayan kişilerde faydalıdır.İshalin tedavisinde çok iyi sonuçlar verir.
Bağırsak kanserlerinde tıbbi tedaviye destek olarak kullanılmaktadır.Şişkinlikten kaynaklanan koliklere karşı kullanılmaktadır.
Kereviz kökü ile birlikte prostat büyümesine karşı kullanılır.
Çocuklarda tahıl alerjileri için faydalıdır.
Eskil Lokman Hekim Aktar iş yerimizde Eğir köküne dair herşeyi bulabilirsiniz.
Hastalık size gelmeden Siz Şifahanemize gelin.
Haftaya toplumsal sorunumuz olan "Eklem ağrıları ve  iyi gelen şifalı bitkileri "Kaleme alacağım tekrardan okunmak Dileğiyle hoşçakalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.