İbrahim Bozkıl
Köşe Yazarı
İbrahim Bozkıl
 

Çörek Otu (Kara İksir)

Değerli okurlar merhaba. Doğadan Şifa köşemizde bu haftaki konumuz Dünya genelinde ismi ve Şifa derecesi bilinen Lakabı "Kara İksir" olan çörek otu bitkisini sizlere anlatacağım. Çörek Otu içerisinde vitamin ve mineraller bulunan siyah bir tohumdur. A C H B1 B2 B6 vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda kalsiyum magnezyum potasyum ve çinko gibi mineraller mevcuttur. Çörek otu binlerce yıldır bütün dünyada hastalıkların tedavisinde kullanılan bir tohumdur. Çörek otu geneli ithal olsa bile ülkemizde de yerli Tohum oldukça fazladır. Çörek Otu direk Tüketileceği gibi Soğuk sıkım yağ ve Toz halindede kullanılabilir. Yağ şeklinde olma özelliği bulunan çörek otu kesinlikle soğuk sıkım olmalıdır. Soğuk sıkım olmasının sebebi içindeki vitamin ve minerallerin korunmasıdır. Çörek otu yağı cilt içinde oldukça faydalıdır;Yaraların kapanmasında,cildi yenilenmesinde ve nemlendirmesinde oldukça etkiler. Diz ağrısı eklem ağrıları,baş ağrısı,fıtık,ve şişkinlik için de kullanılabilir. Vücut İçin ve organlarımız İçin ise;Karaciğer yağlanması kalp be damar,beyin,mikrop ve mantarları öldürür,nefes darlığı,kanser hastalığı,kan şekerini düzenler,halsizlik ve yorgunluk İçin oldukça fayda sağlar. Kadın hastalıkları ve kadınsal hormonal bozuklukları giderir. Kolestrol ve tansiyon,ruh sağlığı ve hormon sistemini düzenler.İntihap ve sinüzit rahatsızlığını yok eder. Grip nezle soğuk alğınlığı,öksürük gibi rahatsızlıkları da yok eder. Genel bi rahatsızlık olmaksızın da kullanılabilen çörek otu fazla miktarda kullanılmadığı sürece önemli bir yan etkiside yoktur. Bir hadisi Şerif de Peygamberimiz s.a.v"Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki, çörek otunda onun için bir deva bulunmasın."Diyerek Çörek otunun önemini bizlere bildirmiştir. Eskil Lokman hekim aktar olarak çörek otu çeşitliliğimiz oldukça fazladır. Kendi makinamızla soğuk sıkım yağ çeşidi. Değirmenimizle anında taze toz Şekli,Tohum hali ve kapsül halinde de mevcuttur. Rahatsızlıklara yönelik karışım ve bitkisel ürünler herdaim en doğal haliyle değerli müşterilerimize sunmaktayız. Değerli okurlar haftaya tekrar okunmak dileğiyle Hoşçakalın.
Ekleme Tarihi: 02 Haziran 2022 - Perşembe

Çörek Otu (Kara İksir)

Değerli okurlar merhaba.
Doğadan Şifa köşemizde bu haftaki konumuz Dünya genelinde ismi ve Şifa derecesi bilinen Lakabı "Kara İksir" olan çörek otu bitkisini sizlere anlatacağım. Çörek Otu içerisinde vitamin ve mineraller bulunan siyah bir tohumdur. A C H B1 B2 B6 vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda kalsiyum magnezyum potasyum ve çinko gibi mineraller mevcuttur. Çörek otu binlerce yıldır bütün dünyada hastalıkların tedavisinde kullanılan bir tohumdur. Çörek otu geneli ithal olsa bile ülkemizde de yerli Tohum oldukça fazladır. Çörek Otu direk Tüketileceği gibi Soğuk sıkım yağ ve Toz halindede kullanılabilir. Yağ şeklinde olma özelliği bulunan çörek otu kesinlikle soğuk sıkım olmalıdır. Soğuk sıkım olmasının sebebi içindeki vitamin ve minerallerin korunmasıdır. Çörek otu yağı cilt içinde oldukça faydalıdır;Yaraların kapanmasında,cildi yenilenmesinde ve nemlendirmesinde oldukça etkiler. Diz ağrısı eklem ağrıları,baş ağrısı,fıtık,ve şişkinlik için de kullanılabilir. Vücut İçin ve organlarımız İçin ise;Karaciğer yağlanması kalp be damar,beyin,mikrop ve mantarları öldürür,nefes darlığı,kanser hastalığı,kan şekerini düzenler,halsizlik ve yorgunluk İçin oldukça fayda sağlar. Kadın hastalıkları ve kadınsal hormonal bozuklukları giderir. Kolestrol ve tansiyon,ruh sağlığı ve hormon sistemini düzenler.İntihap ve sinüzit rahatsızlığını yok eder. Grip nezle soğuk alğınlığı,öksürük gibi rahatsızlıkları da yok eder. Genel bi rahatsızlık olmaksızın da kullanılabilen çörek otu fazla miktarda kullanılmadığı sürece önemli bir yan etkiside yoktur. Bir hadisi Şerif de Peygamberimiz s.a.v"Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki, çörek otunda onun için bir deva bulunmasın."Diyerek Çörek otunun önemini bizlere bildirmiştir. Eskil Lokman hekim aktar olarak çörek otu çeşitliliğimiz oldukça fazladır. Kendi makinamızla soğuk sıkım yağ çeşidi. Değirmenimizle anında taze toz Şekli,Tohum hali ve kapsül halinde de mevcuttur. Rahatsızlıklara yönelik karışım ve bitkisel ürünler herdaim en doğal haliyle değerli müşterilerimize sunmaktayız. Değerli okurlar haftaya tekrar okunmak dileğiyle Hoşçakalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.