Mutlu Eskilli
Köşe Yazarı
Mutlu Eskilli
 

Sen çok yaşa Süleyman Altan

Ben diyeyim 18 bin, siz deyin 20 bin. “Ne bu rakam?” Derseniz,  Konya Karatay’da yaşayan Eskilli sayısı. Türkiye’de onlarca ilçeden daha yoğun olan bir nüfus ile birlikte hayatın her aşamasında Eskilliler, ancak siyasette ve yönetimde ne yazık ki yeterince temsil kabiliyetimiz yok. Karatay Ulubatlı Hasan Muhtarı Muhittin Cırık; Eskil Cırıklarlı... MHP Karatay Belediye Meclis Üyesi Ömer Karaer de, Eskil Akgöllü. Bizden başka seçilmiş var mı? Derseniz benim bildiğim yok. Seçimlere 2 yıl gibi bir süre var.  Gönül ister ki çok sayıda seçilmişimiz olsun.“Birlikten kuvvet doğar” anlayışının lokomotifi ESKİLDER hemşerimiz arasında gönülbağının güçlenmesinde oldukça etkili. Eskil Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin (ESKİLDER) kurucusu Süleyman Altan’ın yaktığı ateş günden güne büyüyor. Eskillilerin yoğun olduğu bir bölgede faaliyet gösteren Çelebi Mahallesi’ndeki dernek binası şu anda Konya’da Eskillilerin sohbet etmeleri ve kaynaşmaları için önemli bir merkez haline geldi. ESKİLDER; Eskilli üniversite öğrencilerine burs vermenin yanı sıra, ihtiyacı olan hemşerilerimize kan bulma, veren ve alan el arasında köprü vazifesi olma, kültürel etkinlikler, kitap toplama kampanyaları gibi çeşitli etkinlilere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl yine üniversite öğrencilerine burs veren dernek yönetimi, Eskil’de ve Konya’da esnaflara kumbara bırakan, dernek yönetimi öğrenciler için bir nebze olsun kaynak oluşturmak istiyor. Evet bugün; Mustafa Bozdağ, Taner Karakoç, Mustafa Öztürk, Halil İbrahim Ünlü, Ramazan Ünlü, Sinan Çiftçi, Havana Beyza Türker, Yasemin Kesmez, Ahmet Batur, Dursun Mutlu, Yaşar Başpınar ve Hacı Veli Uzun bu güzelliklere omuz veren bugün dernek yönetiminde görev yapan hemşerilerimiz. Eskil ve Eskil adına  fedakarca çalışmalarını yürüten Başkan Süleyman Altan... Dileğim senin gibi memleket sevgisini zirvede yaşayan her ortamda her şartta bir hemşerimizin işi girmesi, bir diğerinin sıkıntısının giderilmesi gibi konularda Eskil ve Eskilli denince akan suların durduğu sevgili başkanım. Yolun ve bahtın açık olsun. Bu samimiyetin, bu fedakarlığın, bu mütevazılığın takdire şayan. Dileğim güzel memleketim Eskil’de Süleyman Altanların sayısının artması.
Ekleme Tarihi: 17 Mart 2022 - Perşembe

Sen çok yaşa Süleyman Altan

Ben diyeyim 18 bin, siz deyin 20 bin.
“Ne bu rakam?” Derseniz, 
Konya Karatay’da yaşayan Eskilli sayısı.
Türkiye’de onlarca ilçeden daha yoğun olan bir nüfus ile birlikte hayatın her aşamasında Eskilliler, ancak siyasette ve yönetimde ne yazık ki yeterince temsil kabiliyetimiz yok.
Karatay Ulubatlı Hasan Muhtarı Muhittin Cırık; Eskil Cırıklarlı...
MHP Karatay Belediye Meclis Üyesi Ömer Karaer de, Eskil Akgöllü.
Bizden başka seçilmiş var mı? Derseniz benim bildiğim yok.
Seçimlere 2 yıl gibi bir süre var. 
Gönül ister ki çok sayıda seçilmişimiz olsun.“Birlikten kuvvet doğar” anlayışının lokomotifi ESKİLDER hemşerimiz arasında gönülbağının güçlenmesinde oldukça etkili.
Eskil Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin (ESKİLDER) kurucusu Süleyman Altan’ın yaktığı ateş günden güne büyüyor.
Eskillilerin yoğun olduğu bir bölgede faaliyet gösteren Çelebi Mahallesi’ndeki dernek binası şu anda Konya’da Eskillilerin sohbet etmeleri ve kaynaşmaları için önemli bir merkez haline geldi.
ESKİLDER; Eskilli üniversite öğrencilerine burs vermenin yanı sıra, ihtiyacı olan hemşerilerimize kan bulma, veren ve alan el arasında köprü vazifesi olma, kültürel etkinlikler, kitap toplama kampanyaları gibi çeşitli etkinlilere ev sahipliği yapıyor.
Bu yıl yine üniversite öğrencilerine burs veren dernek yönetimi, Eskil’de ve Konya’da esnaflara kumbara bırakan, dernek yönetimi öğrenciler için bir nebze olsun kaynak oluşturmak istiyor. Evet bugün; Mustafa Bozdağ, Taner Karakoç, Mustafa Öztürk, Halil İbrahim Ünlü, Ramazan Ünlü, Sinan Çiftçi, Havana Beyza Türker, Yasemin Kesmez, Ahmet Batur, Dursun Mutlu, Yaşar Başpınar ve Hacı Veli Uzun bu güzelliklere omuz veren bugün dernek yönetiminde görev yapan hemşerilerimiz.
Eskil ve Eskil adına  fedakarca çalışmalarını yürüten Başkan Süleyman Altan...
Dileğim senin gibi memleket sevgisini zirvede yaşayan her ortamda her şartta bir hemşerimizin işi girmesi, bir diğerinin sıkıntısının giderilmesi gibi konularda Eskil ve Eskilli denince akan suların durduğu sevgili başkanım.
Yolun ve bahtın açık olsun.
Bu samimiyetin, bu fedakarlığın, bu mütevazılığın takdire şayan.
Dileğim güzel memleketim Eskil’de Süleyman Altanların sayısının artması.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.