Mutlu Eskilli
Köşe Yazarı
Mutlu Eskilli
 

Sadece Halkla İlişkiler yeter mi?

“Kıl beşini gör işini” “Kıl beşini al maaşını” “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” “Her koyun kendi bacağından asılır” “Eğ başını, gör işini”Günümüzde bir çok yöneticinin yönetim felsefesine yön vermiş sözler!  “Suya sabuna dokunmayan!” yaptıkları sadece halkla ilişkiler! Siyasilerle arayı iyi tutmak ve bolca halkla ilişkiler. Oysa bir yöneticinin ya da seçilmişin asli görevi kanunlarla mevcuttur. Kim halkla ilişkiler çalışmasını çok yaparsa, kendinin en iyisini yaptığını halk ve devlet yönetimi tarafından en çok sevilen ve beğenilen olduğuna inanıyor! Oysa kanun ve kuralsızlara karşı demir yumruk, iletişim halindeki insanlara karşı ise bir ana-baba gibi şefkat ve merhametli olunmalı. Mesela Eskil’de belediye yoğun bir şekilde meraları koruma savaşı verirken, köylerde neden aynı mücadele verilmiyor? Eskil Belediye Başkanlığı’nın ardından köyünün merasına koruma çabası içinde giren Katrancı Muhtarı’na adeta aforoz ederken, müspet ya da menfi iki kelam etmeyen Celil ve Filikçi Köyü muhtarlarına iki kelimelik sitem bile edildi mi? Yani suya sabuna dokunmazsan sana viz diyen yok! Afiyet bal şeker olsun, köylere iftara giden kaymakamız halkla içi içe ve iletişim boyutuna katkı sağladı, güzel bir iletişim örneği sergiledi. Şimdi gerekli yerlerde devletin kararlılığını gösterileceğine inanıyorum. İşgallere karşı feryatların arşa yükseldiği köylerde işgalleri gidermek için adım atılacaktır mutlak. Ya Eskil Merkez!11 Nisandaydı galiba..İşgalli hazine arazilerine tecavüzcüleriyle nikahlandırdık! Öyleki memleketimde benim de bir arsam olsun diye Konya’dan koşa koşa Eskil’deki ihaleye giden bir hemşerimizin sitemleri çok şey anlatıyordu... “Eskil’de arsamın yanındaki parsel ihaleye çıkmıştı, herhalde bedeli 400 Bin TL vardı ki daha kör noktadaki arsa 360 Bin TL’ye satıldı. Ancak söz konusu arsa işgalcisinde 100 Bin TL gibi bir rakamda kaldı. Yani bir arsa ki 4’te bir fiyata gitti ve devletimizin sadece burada zararı 300 Bin TL. 100 Bin TL’ye arsaya konan kişi dilersen sana 500 Bin TL’ye en kısa zamanda devredebilirim demesin mi? O anda söyleyecek iki kelime bulamadım....  Sahi Eskil gibi bir yerde bu arazilerin korunması çok mu zor!”Görevi bu işgallere karşı söz konusu arazileri korumak olanlar görevlerini yeterince ifa etmediklerinde oluşacak zarar, belki bu dünyada görmezden gelinecek ama öte dünyada sevaplarından mahsup edileceği bir gerçek.
Ekleme Tarihi: 28 Nisan 2022 - Perşembe

Sadece Halkla İlişkiler yeter mi?

“Kıl beşini gör işini”
“Kıl beşini al maaşını”
“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın”
“Her koyun kendi bacağından asılır”
“Eğ başını, gör işini”Günümüzde bir çok yöneticinin yönetim felsefesine yön vermiş sözler! 
“Suya sabuna dokunmayan!” yaptıkları sadece halkla ilişkiler!
Siyasilerle arayı iyi tutmak ve bolca halkla ilişkiler.
Oysa bir yöneticinin ya da seçilmişin asli görevi kanunlarla mevcuttur.
Kim halkla ilişkiler çalışmasını çok yaparsa, kendinin en iyisini yaptığını halk ve devlet yönetimi tarafından en çok sevilen ve beğenilen olduğuna inanıyor!
Oysa kanun ve kuralsızlara karşı demir yumruk, iletişim halindeki insanlara karşı ise bir ana-baba gibi şefkat ve merhametli olunmalı.
Mesela Eskil’de belediye yoğun bir şekilde meraları koruma savaşı verirken, köylerde neden aynı mücadele verilmiyor?
Eskil Belediye Başkanlığı’nın ardından köyünün merasına koruma çabası içinde giren Katrancı Muhtarı’na adeta aforoz ederken, müspet ya da menfi iki kelam etmeyen Celil ve Filikçi Köyü muhtarlarına iki kelimelik sitem bile edildi mi?
Yani suya sabuna dokunmazsan sana viz diyen yok!
Afiyet bal şeker olsun, köylere iftara giden kaymakamız halkla içi içe ve iletişim boyutuna katkı sağladı, güzel bir iletişim örneği sergiledi. Şimdi gerekli yerlerde devletin kararlılığını gösterileceğine inanıyorum. İşgallere karşı feryatların arşa yükseldiği köylerde işgalleri gidermek için adım atılacaktır mutlak.
Ya Eskil Merkez!11 Nisandaydı galiba..İşgalli hazine arazilerine tecavüzcüleriyle nikahlandırdık!
Öyleki memleketimde benim de bir arsam olsun diye Konya’dan koşa koşa Eskil’deki ihaleye giden bir hemşerimizin sitemleri çok şey anlatıyordu...
“Eskil’de arsamın yanındaki parsel ihaleye çıkmıştı, herhalde bedeli 400 Bin TL vardı ki daha kör noktadaki arsa 360 Bin TL’ye satıldı. Ancak söz konusu arsa işgalcisinde 100 Bin TL gibi bir rakamda kaldı. Yani bir arsa ki 4’te bir fiyata gitti ve devletimizin sadece burada zararı 300 Bin TL. 100 Bin TL’ye arsaya konan kişi dilersen sana 500 Bin TL’ye en kısa zamanda devredebilirim demesin mi? O anda söyleyecek iki kelime bulamadım.... 
Sahi Eskil gibi bir yerde bu arazilerin korunması çok mu zor!”Görevi bu işgallere karşı söz konusu arazileri korumak olanlar görevlerini yeterince ifa etmediklerinde oluşacak zarar, belki bu dünyada görmezden gelinecek ama öte dünyada sevaplarından mahsup edileceği bir gerçek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Eskilli
(28.04.2022 20:07 - #163)
Eskilde zenginlere peşkeş çekiliyor bir ikincisi kazananın yanında olacan o zaman her istediğin arsayı alırsın belediyede işe girersin haa birazda paran olacak garibana versen ev yapar yuva kırar ama zengin parasına nasıl para katacak fukareye verirsen Allah büyük iden bulsun ha zenginde parasını mezara gorucekmi bide ona bakın
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.