Mutlu Eskilli
Köşe Yazarı
Mutlu Eskilli
 

Önce işgal ardından ihale gelsin!

Son dönemde hazine arazileri birilerinin ciddi iştahını kabartıyor. 85 Milyonun üzerinde hakkı olan bu araziler önce işgal ediliyor, ardından “işgalli” adı altında ihaleye çıkıyor ve gerçek değerinin 3'te bir fiyatına işgalcisine satılıyor. Hani şu tecavüzcüsüyle evlendirilen mağdur gibi bir şey bu! Geçen hafta duyurulan ve Basın İlan Kurumu www.ilan.gov.tr adresinde yayınlanan ilana göre, Eskil ilçesi merkezle birlikte Güneşli ve Bayramdüğün'de bulunan 23 adet arsa ve tarlanın Eskil Milli Emlak Şefliği'nce satışı yapılacak. Ancak orada çok çok dikkat çeken bir 8'inci madde var, “İşgalli veya hisseli taşınmazlardan doğabilecek her türlü ihtilaflar alıcısına aittir. Kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.” Okumam yazmam yok ben pek anlamadım, yani bir kişi arsayı işgal etti. Bir diğeri de ihalede alırsa herhangi bir problem olursa bizi bağlanmaz deniliyor herhalde. Bir mülk satılıyorsa, bu mülk satana aitse satar ona ait değilse satamaz de mi? Eskil gibi, avuç içi gibi dümdüz bir yerde bu arsaları korumak çok mu zor? Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ihalede gördüğü manzara karşısında üzüntülerini ifade eden bir okurum, “Yan yana iki arsa, işgalli 90 Bin TL'ye, işgalsiz ise 290 Bin TL'ye gitti. Bunun adı ne, burada 85 Milyonun hakkı işgal edilmiyor mu (aynı şekilde işgal edilen sadece iki arsadan devletimizin zararı 400 Bin TL), birisi 90 Bin TL'ye alırken anındaki arsayı 290 Bin TL'ye alanın suçu dürüst olmak mı?” diyor. İşte 23 arsanın ihalesinin ardından okumuş-yazmış Eskil sevdalı bir hemşerimiz işgalsiz arsanın yerine bakmaya gidiyor ve ihaleye işgalsiz olarak çıkan arsanın iki gün içinde nasıl işgalli olduğunu haberfark.net'te söz konusu haberin altındaki bir yorumda yer alıyordu; “Bunlardan işgalli olmayan 2 tane arsa seçtim, çünkü işgalli değil yazıyordu ihale ilanında. Arsaya gidip baktım hiç bir şey yoktu. Sonra arsa yerini eşime de göstereyim dedim gittik baktık ki arsaların 4 köşesine gece pirket indirmiş koymuşlar. Yalandan bir köşeye temel atmışlar betonu hâlâ ıslaktı. Sözde müslüman olacak insanlar. Belki de ilahede 300 bine satılacak arsayı bak ben burayı işgal ettim diye 80-90 bine alacaklar. 85 milyon insanın kul hakkına giriyorlar”  Evet önce arsalar bir güzel işgal edilsin, hiçbir yetkili duymasın-görmesin ama ihaleye çıkarken işgalli olduğunu da atlamasın! O zaman ihalenin anlamı ne? Bir diğeri ihale de satışa çıkarılan tarlalara işgalli yazılmış, buradaki “işgal” ifadesi neyi anlatıyor, benim bildiğim tarlaya mahsul ekilir zamanı gelince de biçilir? Sahi tarla nasıl işgal ediliyor? Bunu da merak eden insanlar var... Kamunun hakkını korumak, yetkililerin boynunun borcu olsa gerek.
Ekleme Tarihi: 08 Nisan 2022 - Cuma

Önce işgal ardından ihale gelsin!

Son dönemde hazine arazileri birilerinin ciddi iştahını kabartıyor.
85 Milyonun üzerinde hakkı olan bu araziler önce işgal ediliyor, ardından “işgalli” adı altında ihaleye çıkıyor ve gerçek değerinin 3'te bir fiyatına işgalcisine satılıyor.
Hani şu tecavüzcüsüyle evlendirilen mağdur gibi bir şey bu!
Geçen hafta duyurulan ve Basın İlan Kurumu www.ilan.gov.tr adresinde yayınlanan ilana göre, Eskil ilçesi merkezle birlikte Güneşli ve Bayramdüğün'de bulunan 23 adet arsa ve tarlanın Eskil Milli Emlak Şefliği'nce satışı yapılacak.
Ancak orada çok çok dikkat çeken bir 8'inci madde var, “İşgalli veya hisseli taşınmazlardan doğabilecek her türlü ihtilaflar alıcısına aittir. Kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.” Okumam yazmam yok ben pek anlamadım, yani bir kişi arsayı işgal etti. Bir diğeri de ihalede alırsa herhangi bir problem olursa bizi bağlanmaz deniliyor herhalde.
Bir mülk satılıyorsa, bu mülk satana aitse satar ona ait değilse satamaz de mi?
Eskil gibi, avuç içi gibi dümdüz bir yerde bu arsaları korumak çok mu zor?
Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ihalede gördüğü manzara karşısında üzüntülerini ifade eden bir okurum, “Yan yana iki arsa, işgalli 90 Bin TL'ye, işgalsiz ise 290 Bin TL'ye gitti. Bunun adı ne, burada 85 Milyonun hakkı işgal edilmiyor mu (aynı şekilde işgal edilen sadece iki arsadan devletimizin zararı 400 Bin TL), birisi 90 Bin TL'ye alırken anındaki arsayı 290 Bin TL'ye alanın suçu dürüst olmak mı?” diyor.
İşte 23 arsanın ihalesinin ardından okumuş-yazmış Eskil sevdalı bir hemşerimiz işgalsiz arsanın yerine bakmaya gidiyor ve ihaleye işgalsiz olarak çıkan arsanın iki gün içinde nasıl işgalli olduğunu haberfark.net'te söz konusu haberin altındaki bir yorumda yer alıyordu;
“Bunlardan işgalli olmayan 2 tane arsa seçtim, çünkü işgalli değil yazıyordu ihale ilanında. Arsaya gidip baktım hiç bir şey yoktu. Sonra arsa yerini eşime de göstereyim dedim gittik baktık ki arsaların 4 köşesine gece pirket indirmiş koymuşlar. Yalandan bir köşeye temel atmışlar betonu hâlâ ıslaktı. Sözde müslüman olacak insanlar. Belki de ilahede 300 bine satılacak arsayı bak ben burayı işgal ettim diye 80-90 bine alacaklar. 85 milyon insanın kul hakkına giriyorlar” 
Evet önce arsalar bir güzel işgal edilsin, hiçbir yetkili duymasın-görmesin ama ihaleye çıkarken işgalli olduğunu da atlamasın! O zaman ihalenin anlamı ne?
Bir diğeri ihale de satışa çıkarılan tarlalara işgalli yazılmış, buradaki “işgal” ifadesi neyi anlatıyor, benim bildiğim tarlaya mahsul ekilir zamanı gelince de biçilir? Sahi tarla nasıl işgal ediliyor?
Bunu da merak eden insanlar var...
Kamunun hakkını korumak, yetkililerin boynunun borcu olsa gerek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bi cızı yer alamadım
(08.04.2022 15:50 - #160)
Helal olsun yazı çok doğru 20 senedir aynı şeyleri yaşıyorum her yazılan doğru bir cızı yer alamadım daha
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Hakkını arayan haksız olur
(09.04.2022 12:25 - #162)
Herkes işin kolayını bulmuş. Bulduğu boş araziye taş döküyor içinde hiç bir şey yok. İşgalli başkası giremiyor. Hak gasbından başka bir şey değil
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.