Mutlu Eskilli
Köşe Yazarı
Mutlu Eskilli
 

Arsa ve yatırım ifadelerini duyunca içim daralıyor

Eskil Türkiye'nin arazisi en geniş ilçelerinden birisi… Etrafının çorak arazi olması bu geniş arazi yapısında önemli etkenlerden birisi. 1990'lu yıllarda yine mevcut başkanın reisliği döneminde mera araziler arsa dağıtımı yapılmıştı. Bu hani köylerdeki canım yavşanlıkların tarla olarak dağıtılmasının değişik bir versiyonuydu hatırladığım kadarıyla. Evdeki tek ineğini, karısının kolundaki bileziğini satıp memlekette arsam olsun diyen niceleri vardı.. Birçoğunun arsa hayali başka bir bahara kaldı! Olanlarsa bir resmi kuruma inanıp güvenerek arsa alanlara oldu. Kimi arsalar daha sonra ihaleyle hak sahibine nasip oldu. Kimininki de uçtu uçtu hiç oldu. İlçemize yatırımlar yapılırken OSB'ye 1500 dekar arazi vermenin en sonunda da Eskil Tarım ve Ticaret Merkezi'nin 86 Bin m2 alanı tahsis etmenin mutluluğunu yaşayarak “çak” yaptık. Allah'ını severseniz bir ilçede hiç yarının planlaması olmaz mı? Dün onlarca itiraza rağmen, Eskil Gazetesinde ve Haberfark sitemizde defalarca yazmamıza rağmen “Okulun ve hastanenin yanına tarım ticaret merkezi olmaz, buraya hiçbir çiftçi ürününü getirmez, üstelik can ve mal güvenliği içinde burası sıkıntılı bir yer.” Derken, neden Eskil'in güney tarafına Bölge Okulu tarafına ticaret merkezi yapıldı?  Madem o zaman duymadınız ve siz haklıydınız, peki bugün yeniden bir Tarım ve Ticaret Merkezi'ne ne gerek var! Bildiğim kadarıyla belediyemizce 10321 m2 arsa ücretsiz olarak tahsis edilmişti. Bugünkü bedeli milyonlarca TL'yi bulan bu arsa şimdi ne olacak? Memlekette toplulaştırma oluyor birileri hazine arazilere konma derdine düşüyor. Eskil'in ilçe merkezine yüzlerce dönüm hazine arazisi getirme durumumuz varken, bugün birileri o arazileri bir güzel ekiyor. Öyle ki komşumuz Karapınarlı üreticileri bile mağdur etmiyoruz. Eskil'de mera arazisi olmadığından olacak 2 Bin dekar hazine araziyi Karapınar sınırına taşıyoruz.  Koskoca ilçede OSB'ye yer bulamıyoruz. Götürüp merkeze kaç km uzaktaki 3 köyün arasına sıkıştırıyoruz. Henüz harcı bile kurumamış Eskil'in en gözde yerine 10 Bin 321 m2 alan yer tahsis ediliyor, şimdi farklı bir yerde 86 Bin M2 alan yeniden tahsis ediliyor. Şartları ne, kim nasıl buradan depo/dükkan sahibi olacak bilmiyorum. Bu detaylandırıldıktan sonra da bugün dünya yarın ahret hesabıyla şartlar oluşturulup 1990 yıllardaki arsa mağdurlarına bir sıra gelse. Emin olun dün bedelini aldıkları o arsalar bugün analarının ak sütü gibi helal onlara. Haa artık arsa diye bir şey duyunca içim kalkıyor, hele bir de şu mübareklik taslayıp devletin hazine arazilerine çardak yapanlar varya. Sizi Allah bildiği gibi yapsın emi!
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2022 - Perşembe

Arsa ve yatırım ifadelerini duyunca içim daralıyor

Eskil Türkiye'nin arazisi en geniş ilçelerinden birisi…
Etrafının çorak arazi olması bu geniş arazi yapısında önemli etkenlerden birisi.
1990'lu yıllarda yine mevcut başkanın reisliği döneminde mera araziler arsa dağıtımı yapılmıştı.
Bu hani köylerdeki canım yavşanlıkların tarla olarak dağıtılmasının değişik bir versiyonuydu hatırladığım kadarıyla.
Evdeki tek ineğini, karısının kolundaki bileziğini satıp memlekette arsam olsun diyen niceleri vardı..
Birçoğunun arsa hayali başka bir bahara kaldı!
Olanlarsa bir resmi kuruma inanıp güvenerek arsa alanlara oldu.
Kimi arsalar daha sonra ihaleyle hak sahibine nasip oldu.
Kimininki de uçtu uçtu hiç oldu.
İlçemize yatırımlar yapılırken OSB'ye 1500 dekar arazi vermenin en sonunda da Eskil Tarım ve Ticaret Merkezi'nin 86 Bin m2 alanı tahsis etmenin mutluluğunu yaşayarak “çak” yaptık.
Allah'ını severseniz bir ilçede hiç yarının planlaması olmaz mı?
Dün onlarca itiraza rağmen, Eskil Gazetesinde ve Haberfark sitemizde defalarca yazmamıza rağmen “Okulun ve hastanenin yanına tarım ticaret merkezi olmaz, buraya hiçbir çiftçi ürününü getirmez, üstelik can ve mal güvenliği içinde burası sıkıntılı bir yer.” Derken, neden Eskil'in güney tarafına Bölge Okulu tarafına ticaret merkezi yapıldı? 
Madem o zaman duymadınız ve siz haklıydınız, peki bugün yeniden bir Tarım ve Ticaret Merkezi'ne ne gerek var!
Bildiğim kadarıyla belediyemizce 10321 m2 arsa ücretsiz olarak tahsis edilmişti.
Bugünkü bedeli milyonlarca TL'yi bulan bu arsa şimdi ne olacak?
Memlekette toplulaştırma oluyor birileri hazine arazilere konma derdine düşüyor.
Eskil'in ilçe merkezine yüzlerce dönüm hazine arazisi getirme durumumuz varken, bugün birileri o arazileri bir güzel ekiyor.
Öyle ki komşumuz Karapınarlı üreticileri bile mağdur etmiyoruz.
Eskil'de mera arazisi olmadığından olacak 2 Bin dekar hazine araziyi Karapınar sınırına taşıyoruz. 
Koskoca ilçede OSB'ye yer bulamıyoruz.
Götürüp merkeze kaç km uzaktaki 3 köyün arasına sıkıştırıyoruz.
Henüz harcı bile kurumamış Eskil'in en gözde yerine 10 Bin 321 m2 alan yer tahsis ediliyor, şimdi farklı bir yerde 86 Bin M2 alan yeniden tahsis ediliyor.
Şartları ne, kim nasıl buradan depo/dükkan sahibi olacak bilmiyorum.
Bu detaylandırıldıktan sonra da bugün dünya yarın ahret hesabıyla şartlar oluşturulup 1990 yıllardaki arsa mağdurlarına bir sıra gelse.
Emin olun dün bedelini aldıkları o arsalar bugün analarının ak sütü gibi helal onlara.
Haa artık arsa diye bir şey duyunca içim kalkıyor, hele bir de şu mübareklik taslayıp devletin hazine arazilerine çardak yapanlar varya.
Sizi Allah bildiği gibi yapsın emi!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.