Mustafa Türkcan
Köşe Yazarı
Mustafa Türkcan
 

Yine Aynı Terane !

Yıllardır konuşur dururuz Gençlere toprak dağıtılsın ekilsin biçilsin. Doğrudan bakınca güzel bir düşünce. Gençlerimiz doğdukları yerde doysunlar. Ancak işte durum hiç te öyle değil değerli  okurlarım. Hazine arazileri için diyeceğim yok ,verilebilir Ancak sözüm ona öyle ileri zekalılar! var ki değmeyin gitsin Her gördüğü toprak parçasını tarla olarak görüyor. Onun cephesinde,hayvan hakkı,kamu hakkı diye bir şey yok Varsa yoksa kendisi. Halbuki bu dünya sadece bizim değil ki . Avrupa'da et ve süt ürünleri neden daha ucuz hiç düşündünüz mü ? O zaman o ülkelere gidenlere sorun zahmet olmaz ise Çünkü o ülkelerde mera hayvancılığı var. Bizim gibi yılın oniki ayı içeride bakılmıyor. Bundan dolayı Avrupa'da maliyetler az,bizde ise çok yüksek. Meraların tarım arazisi olarak dağıtılmasını talep edenler için Sanırım mera kanununu burada bir defa daha yazmak faydalı olur. Madde 4 – Mera, yaylak ve kışlakların kullanma hakkı bir veya birden çok köy veya belediyeye aittir. Bu yerler Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Mera, yaylak ve kışlaklar; özel mülkiyete geçirilemez, amacı dışında kullanılamaz, zaman aşımı uygulanamaz, sınırları daraltılamaz. Ancak, kullanım hakkı kiralanabilir. Kiralama ilkeleri yönetmelikle belirlenir. Durum bu sevgili okurlarım. Boş konuşanlara bu kanun maddesini hatırlatın. Meraların bozulması durumunda ülkemizi derin bir kaos beklediği aşikardır. Dağı taşı yağmaladık yetişmedi ! Şimdilerde ise meralara diktik gözümüzü. Hayvanatın hakkına gözünüzü dikmeyin lütfen. Ne diyeyim göz dikenler için söylenecek tek söz var Gözünüzü toprak doyursun!
Ekleme Tarihi: 21 Nisan 2022 - Perşembe

Yine Aynı Terane !

Yıllardır konuşur dururuz
Gençlere toprak dağıtılsın ekilsin biçilsin.
Doğrudan bakınca güzel bir düşünce.
Gençlerimiz doğdukları yerde doysunlar.
Ancak işte durum hiç te öyle değil değerli  okurlarım.
Hazine arazileri için diyeceğim yok ,verilebilir
Ancak sözüm ona öyle ileri zekalılar! var ki değmeyin gitsin
Her gördüğü toprak parçasını tarla olarak görüyor.
Onun cephesinde,hayvan hakkı,kamu hakkı diye bir şey yok
Varsa yoksa kendisi.
Halbuki bu dünya sadece bizim değil ki .
Avrupa'da et ve süt ürünleri neden daha ucuz hiç düşündünüz mü ?
O zaman o ülkelere gidenlere sorun zahmet olmaz ise
Çünkü o ülkelerde mera hayvancılığı var.
Bizim gibi yılın oniki ayı içeride bakılmıyor.
Bundan dolayı Avrupa'da maliyetler az,bizde ise çok yüksek.
Meraların tarım arazisi olarak dağıtılmasını talep edenler için
Sanırım mera kanununu burada bir defa daha yazmak faydalı olur.
Madde 4 – Mera, yaylak ve kışlakların kullanma hakkı bir veya birden çok köy veya belediyeye aittir. Bu yerler Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır.
Mera, yaylak ve kışlaklar; özel mülkiyete geçirilemez, amacı dışında kullanılamaz, zaman aşımı uygulanamaz, sınırları daraltılamaz. Ancak, kullanım hakkı kiralanabilir. Kiralama ilkeleri yönetmelikle belirlenir.
Durum bu sevgili okurlarım. Boş konuşanlara bu kanun maddesini hatırlatın.
Meraların bozulması durumunda ülkemizi derin bir kaos beklediği aşikardır.
Dağı taşı yağmaladık yetişmedi ! Şimdilerde ise meralara diktik gözümüzü.
Hayvanatın hakkına gözünüzü dikmeyin lütfen.
Ne diyeyim göz dikenler için söylenecek tek söz var
Gözünüzü toprak doyursun!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.