Mustafa Türkcan
Köşe Yazarı
Mustafa Türkcan
 

Tablo Bu!

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) Eylül'de aylık bazda yüzde 2.90 artarken, yıllık bazda yüzde 138.15 yükseldi. Böylece Endeks, yıllık bazda tarihi rekorunu kırdı. Tarım-GFE, Eylül'de bir önceki yılın Aralık ayına göre %91,85 ve on iki aylık ortalamalara göre %97,41 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %2,89, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde %2,91 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre göre tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde %95,12, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %145,02 artış gerçekleşti. (Kaynak Tüik) Türk çiftçisi işte bu şartlar altında üretim yapıyor Ya da yapmaya çalışıyor. Uçtuk kaçtık diyenlere ithaf olunur. Çok fazla laf kalabalığı yapmak istemiyorum. Rakamlar her şeyi anlatıyor. Çevirin çevirin bir daha okuyun Sonra markette süt bu kadar, peynir bu kadar diye Kimseye kızmayın. Sebebi yukarıdaki rakamlardır. Kızacağınız yere kızabilirsiniz ama Sakın çiftçiye kızmayın. Yine Aylardan Kasım şarkısı iyi gelir. Dinleyin Benden bu kadar.
Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2022 - Perşembe

Tablo Bu!

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) Eylül'de aylık bazda yüzde 2.90 artarken, yıllık bazda yüzde 138.15 yükseldi.

Böylece Endeks, yıllık bazda tarihi rekorunu kırdı. Tarım-GFE, Eylül'de bir önceki yılın Aralık ayına göre %91,85 ve on iki aylık ortalamalara göre %97,41 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %2,89, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde %2,91 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre göre tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde %95,12, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %145,02 artış gerçekleşti. (Kaynak Tüik)

Türk çiftçisi işte bu şartlar altında üretim yapıyor

Ya da yapmaya çalışıyor.

Uçtuk kaçtık diyenlere ithaf olunur.

Çok fazla laf kalabalığı yapmak istemiyorum.

Rakamlar her şeyi anlatıyor.

Çevirin çevirin bir daha okuyun

Sonra markette süt bu kadar, peynir bu kadar diye

Kimseye kızmayın.

Sebebi yukarıdaki rakamlardır.

Kızacağınız yere kızabilirsiniz ama

Sakın çiftçiye kızmayın.

Yine Aylardan Kasım şarkısı iyi gelir. Dinleyin

Benden bu kadar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.