TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 23 Nisan Mesajı: “Çocuklarımızı Korumak Hepimizin Görevi”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 23 Nisan Mesajı: “Çocuklarımızı Korumak Hepimizin Görevi”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 23 Nisan Mesajı: “Çocuklarımızı Korumak Hepimizin Görevi”
*Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda hem milli egemenliğin önemine dikkat çekti hem de son dönemde çocukları hedef alan olaylara karşı toplumsal sorumluluk çağrısında bulundu.
Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği(TİGAD)Genel Başkanı Okan Geçgel, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.
Geçgel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yalnızca siyasi bir gelişme olmadığını, aynı zamanda milletin yeniden dirilişinin simgesi olduğunu ifade ederek, “Milli bağımsızlığımızın ve demokrasimizin teminatı olan Meclisimizin açılışı, milletimizin kendi kaderine sahip çıktığının en açık göstergesidir” dedi.
Milli Mücadele döneminde milletin azim ve kararlılıkla hareket ettiğini vurgulayan Geçgel, o gün verilen mücadelenin bugün Türkiye’nin temel taşlarını oluşturduğunu kaydetti.
Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yürütülen bağımsızlık mücadelesinin, Türk milletinin karakterini ve hürriyetle, istiklal iradesini tüm dünyaya gösterdiğini belirten Geçgel, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmesinin ise geleceğe verilen en büyük değer olduğunu söyledi.
Çocukların yalnızca bugünün değil yarının da sahibi olduğunu belirten Geçgel, onların eğitimli, bilinçli ve milli değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesinin önemine dikkat çekti. “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, geçmişini bilen, değerlerine sahip çıkan ve ülkesine faydalı bireyler olarak yetişeceğine olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.
Çocuklara Yönelik Olaylara Dikkat Çekti
Mesajında son günlerde yaşanan ve fail ile mağdurların çocuk olduğu üzücü olaylara da değinen Geçgel, çocukların korunmasının sadece ailelerin değil, toplumun tamamının ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Geçgel, “Çocuklarımızı korumak ve kollamak zorundayız. Hem aileler hem de toplum olarak çocuklarımızı suça ve karanlığa sürükleyebilecek her türlü tutum ve davranışa karşı gerekli önlemleri almak mecburiyetindeyiz” dedi.
Toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini ifade eden Geçgel, çocukların daha güvenli, huzurlu ve bilinçli bir ortamda yetişmesinin herkesin ortak görevi olduğunu söyledi.
Mesajının sonunda Okan Geçgel, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla andı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

