Abdullah Güdendede
Köşe Yazarı
Abdullah Güdendede
 

Aksaray Fizyoterapist ve Manuel Terapi

 Manuel terapide uygulayıcılar, kas spazmı, kas gerginliği ve eklem disfonksiyonunun neden olduğu ağrıları azaltmak için bölgedeki eklemleri manipüle etmek ve kas dokusunda baskı yapmak için yalnızca ellerini kullanırlar. Bunun yanında koruyucu sağlıkta fizyoterapistlerin kullandığı en önemli tekniklerdendir. Fizyoterapist sağlıklı bir omurga yapısı için planlama yaparken egzersiz reçetesi oluşturur. Egzersiz reçetesinin yanında manuel terapi de destek olarak uygulanabilmektedir. Manuel terapi denilince aklımıza hep kütletme sesi geliyor. Birazda bu yüzden insanlar kendileri rahatlattığını söylüyor.  Kütletme sesi eklem için sıvı hareketi dolayısıyla çoğu sağlıklı bireyde gelse de bazen ses gelmeye de biliyor. Bu normal durumdur. Bunun yanında manuel terapi sadece kütlemeden ibaret değildir. Mobilizasyonları da içermektedir. Masaj da dahil olmak üzere yumuşak doku ve kaslara basınç uygulanır. Uygulanan bu basınç kasları rahatlatır, dolaşımı artırır, hasarlı dokuyu çözmeye yardımcı olur ve yumuşak dokulardaki ağrıyı azaltır. Farklı hızlarda (yavaştan hızlıya) hareketler içeren mobilizasyon / manipülasyon yöntemi kemik ve eklemleri bükmek, çekmek veya kuvveti itmek (hafiften kuvvetliye) ve germek için kullanılır. Eklem hareket sınırında yapılan bu destekleyici hareketler oldukça rahatlatıcı olabiliyor. Hareket kısıtlılıkların açılmasında da egzersizlerle beraber yüz güldürücü sonuçlar alınabiliyor. Aksaray fizyoterapistler vasıtasıyla manuel terapiyle tanışıyor. Manuel terapinin derinliğine vakıf oluyor. Sağlığını kaybetmeden korumanın en iyi yolu öncesinde bilgilendirilip ödevlendirilmekten geçer.  Koruyucu sağlık kavramının günümüzde hayatımıza daha çok gireceğini düşünüyorum ve sağlık harcamalarından da gereken payı alarak daha ileri noktalara gidecektir. Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2022 - Perşembe

Aksaray Fizyoterapist ve Manuel Terapi

 Manuel terapide uygulayıcılar, kas spazmı, kas gerginliği ve eklem disfonksiyonunun neden olduğu ağrıları azaltmak için bölgedeki eklemleri manipüle etmek ve kas dokusunda baskı yapmak için yalnızca ellerini kullanırlar. Bunun yanında koruyucu sağlıkta fizyoterapistlerin kullandığı en önemli tekniklerdendir.

Fizyoterapist sağlıklı bir omurga yapısı için planlama yaparken egzersiz reçetesi oluşturur. Egzersiz reçetesinin yanında manuel terapi de destek olarak uygulanabilmektedir. Manuel terapi denilince aklımıza hep kütletme sesi geliyor. Birazda bu yüzden insanlar kendileri rahatlattığını söylüyor.  Kütletme sesi eklem için sıvı hareketi dolayısıyla çoğu sağlıklı bireyde gelse de bazen ses gelmeye de biliyor. Bu normal durumdur. Bunun yanında manuel terapi sadece kütlemeden ibaret değildir. Mobilizasyonları da içermektedir. Masaj da dahil olmak üzere yumuşak doku ve kaslara basınç uygulanır. Uygulanan bu basınç kasları rahatlatır, dolaşımı artırır, hasarlı dokuyu çözmeye yardımcı olur ve yumuşak dokulardaki ağrıyı azaltır. Farklı hızlarda (yavaştan hızlıya) hareketler içeren mobilizasyon / manipülasyon yöntemi kemik ve eklemleri bükmek, çekmek veya kuvveti itmek (hafiften kuvvetliye) ve germek için kullanılır. Eklem hareket sınırında yapılan bu destekleyici hareketler oldukça rahatlatıcı olabiliyor. Hareket kısıtlılıkların açılmasında da egzersizlerle beraber yüz güldürücü sonuçlar alınabiliyor.

Aksaray fizyoterapistler vasıtasıyla manuel terapiyle tanışıyor. Manuel terapinin derinliğine vakıf oluyor. Sağlığını kaybetmeden korumanın en iyi yolu öncesinde bilgilendirilip ödevlendirilmekten geçer.  Koruyucu sağlık kavramının günümüzde hayatımıza daha çok gireceğini düşünüyorum ve sağlık harcamalarından da gereken payı alarak daha ileri noktalara gidecektir.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.