Ziraat odasından 1 milyonluk yatırım

Tarımda teknolojiyi takip eden Eskil Ziraat Odası , Eskilli çiftçilerin hizmetine sunmak için havadan ilaçlama aracı aldı.
Daha önce hayvansal gübre dağıtım makinesi alan Ziraat Odası Başkanlığı, şimdide havadan ilaçlama yapmak için drone adlı. Yaklaşık 1 milyon tl'ye mal olan iki drone ile çiftçilerimizin arazilerinin daha düşük maliyete ilaçlanması hedefleniyor.
Eskil Ziraat Odası İbrahim Kırlı açıklamasında, “ Teknoloji her alanda olduğu gibi tarım alanında da hızla ilerliyor. İyi bir tarım için teknolojiyi takip etmek gerekir. Eskil Ziraat Odası olarak tarımda teknolojiyi sürekli takip ediyor ve yenilikleri Eskilli çiftçilerimize ulaştırıyoruz. Tarımda en önemli unsurların başında olan zirai ilaçlama, daha önceleri traktörlerle ve elle yapılıyordu. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle havadan ilaçlama yapan ekipmanlar  üretildi. Bizde Eskilli çiftçilerimizin bu teknolojiden yararlanmaları gerektiğini düşündük ve Ziraat Odası olarak 2 adet Drone ilaçlama aracı satın aldık. Odamıza üye olsun olmasın tüm çiftçilerimizin zirai ilaçlaması yapılacaktır. Bu teknoloji sayesinde daha az maliyete daha iyi bir ilaçlama yapılacaktır. Ziraat Odası olarak özel sektöre göre %45 daha ucuza mal oluyor.  Ayrıca maliyetine ilaç veriyoruz. Çiftçilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Daha bir çok yeniliği ve hizmeti çiftçilerimizle buluşturacağız” dedi.