Yeni hastane programa alındı

Çevre kasabalarda dahil  yüz binin üzerinde bir nüfusa hizmet vermeye çalışan ve yetersiz olan Eskil Devlet Hastanesinin yenisinin yapılması için geçtiğimiz yıl çalışmalar başlamıştı. Eskil Belediyesi başkanı Necati Belgemen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eskil Devlet Hastanesi binasında sona gelindiği ve projeye alındığı müjdesini verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan belediye başkanı Necati Belgemen,” Kıymetli Hemşerilerim;

Herkesin bildiği gibi, ilçemizde yıllarca hastane problemi yaşanmaktadır. Göreve geldiğimiz günden buyana, önce hastane norm kadrosundaki uzman Doktorların gelmesi için mücadele verdik ve hamdolsun başardık. Tüm uzman kadrolarımızı doldurmamıza rağmen, Hastanemizin Poliklinik, Ameliyathanesi, Yoğun Bakım, doğumhane vb. gibi alanlar yetersiz olduğundan dolayı gelen uzman doktorlarımızı Aksaray merkeze çekiliyordu. Bizlerde İki yıl önce, o zamanki İlçe başkanımız Ali Mutlu ile yeni bir hastane yapılması için mücadeleye başlamıştık. Vermiş olduğumuz mücadele bu gün meyvesini verdi. Şükürler olsun büyük çaplı bir hastane Cumhurbaşkanlığı Strateji bütçe başkanlığı tarafından programına alınarak, Sağlık Bakanlığımız tarafından 100 Milyon (Trilyon) üzeri keşif bedeli konularak 2023 yılı ödeneği ayrılması için teklif yapılmıştır. İlçemize şimdiden hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere , Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’e, Valimiz Hamza Aydoğdu’ya, Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu’ya, Ak Parti İl ve İlçe Başkanlarımıza ve emeği Geçen Herkese Teşekkür ederim. Allah Razı Olsun.

İlçemiz Hastanesinin bahçesi yetersiz olduğu için, hastane yakınlarda 12 şer bin metrekarelik iki arsa belirledik. Biri ikizce yolu, diğeri hastane yakınında. Biz her ikisini de teklif ettik. Bakanlık inceleyecek “dedi.

Ak Parti Eskil ilçe başkanı İbrahim Kırlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Göreve geldiğimiz dönemden itibaren hastane sorunuyla karşı karşıyayız. Hastanemizin yetersiz olması nedeniyle uzman doktorlar uzun süreli durmuyordu. Bizden önceki yönetim ve belediye başkanımız bu konuda ciddi bir çalışma yapmışlar. Bizde takipçisi olduk. Şu anda belli bir aşama kaydedildi. İnşallah projeye alınan hastanemizin bundan sonraki süreci için takibimize devam edeceğiz.  Yapılacak olan hastanemiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun”dedi.