Telafi Eğitiminde Pedal Çevirdiler

 Eskil Kaymakamlık binası önünde başlayan şenliğe ilçe kaymakamı Erkut Pamuk, Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen’in yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Eskil merkezden başlayan bisiklet turu, Eskil Belediyesi tarafından kurulan ve Tuzgölü’ne  yakın mesafede bulunan Tuzgölü Obasına kadar sürdü. Tuzgölü obasında yapılan çeşitli etkinlik ve ikramlarla program son buldu.

Etkinlik öncesi açıklama yapan ilçe Milli Eğitim müdürü İbrahim Kılıçer,” Telafide Bende Varım “ Programı kapsamında, İlçemizde bulunan tüm okullarımız ve öğrencilerimizle bisiklet şenliği yapacağız. Buradan bisikletlerle birlikte belediyenin yaptırdıkları oba çadırlarına gideceğiz. Orada resim çalışması, ikramlar ve oyunlar olacak. Oraya gitmekteki amacımız , çocuklarımızın doğayı tanıması. Aynı zamanda pandemiden dolayı çocuklarımız stres atamıyorlar. Birbirlerini tanımalarını amaçlıyoruz. Birbirleriyle gönül köprüleri kurmalarına imkan sağlayacağız. Buradan, sayın valimize, sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mihman Altıntop yaptığı açıklamada, “ Eskil Kaymakamlığımız, Eskil Milli Eğitim Müdürüğümüz ve Eskil Gençlik İlçe Spor müdürlüğümüz tarafından daha önce birincisini yapmış olduğumuz bisiklet şenliğimizin ikincisini düzenliyoruz. Buradaki amacımız pandimi sürecinden çıktığımız için çocuklarımızın psikosoysal olarak, fiziksel olarak sportif faaliyetlerini geliştirmek, telafi eğitiminde çocuklarımızı daha ileriye taşımaktır. Katılımın Eskil halkı tarafından yoğun olması bizi mutlu etti. Belediyemizin yaptığı bu çadır alanda etkinliğimizi devam ettiriyoruz. İnşallah gelecektede bu tür aktivitelere ağırlık vereceğiz” dedi.

Programda gönüllerince eğlenen çocuklar yaptıkları açıklamada,” Ben Ali Akif Cirit. On bir yaşındayım. Kaymakamlığımızın düzenlediği bu organizasyon için çok teşekkür ederim. Eğlenceli oldu bayağı. Herkesin emekleri için teşekkür ederim” dedi.

Program Tuzgölü bölgesinde bulunan çadır alanlarda yapılan resim sergisi, çeşitli etkinlik ve ikramlarla son buldu.