Suda Boğulmaları Önlemek İçin Harekete Geçildi

Yaz aylarında sıklıkla görülen suda boğulma olaylarını önlemek için, Aksaray valiliği harekete geçti. Aksaray Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre,"

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca; İlimizde meydana gelen suda boğulma olaylarının önlenebilmesi maksadıyla, Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan köy/mahalle muhtarları, azalar, vatandaşlar ve özellikle gençlere yönelik Aksaray Atatürk Kültür Merkezinde 23 Haziran 2022 tarihinde “Su Hayattır Can Almasın” projesi kapsamında “Suda Boğulma Olayları Bilgilendirme Programı” icra edilmiştir.

          Bu kapsamda; 23 Haziran 2022 tarihinden itibaren Aksaray İl J.K.lığına bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve diğer unsurlar tarafından sorumluluk alanımızda bulunan göl, gölet ve barajlarda, suda boğulma olaylarının önlenmesi maksadıyla icra edilen kontrol ve denetimler neticesinde, sorumluluk bölgemizde herhangi bir suda boğulma olayı meydana gelmemiştir. Vatandaşlarımıza duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eder, ileriki dönemlerde de aynı hassasiyetin gösterilmesini teminni ederiz.  Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir"denildi.