Sorun Her Geçen Gün Artıyor

 Okulların açılmasına yaklaşırken, Düğün sezonuyla birlikte kiralık evlere olan talep adeta patladı.

Kiralık ev fiyatları yüzde 50’yi aşkın artarken, kiralanacak ev bulunamıyor. Eskil’de son günlerde sık sık sosyal medyada ev arayanların mesajlarını görmek mümkün. İlçede ki ciddi konut sıkıntısı bir türlü giderilemiyor. Bu yıl içerisinde inşaatı başlayan ve tamamlanmak üzere olan konutlar bile açığı kapatmaya yetmiyor.

EV FİYATLARI ADETA BİR ÇOK İLLE YARIŞIYOR

Eskil’de konut satış fiyatları bir çok ildeki  lüks dairelerle yarışıyor. Eskil’de inşaatı biten binaların 1 milyon tl üzerinde bedellerle satılması, asgari ücretle geçinenlerin ev hayallerini suya düşürdü. Eskil’de çiftçi kesiminde iyi para olduğunu ifade eden vatandaşlar,” İlçede tarım iyi durumda olduğu için, çiftçiler kaldırdıkları mahsülle yatırım yapıyorlar. İlçede konutlar için inanılmaz fiyatlar veriyorlar. Buda orta derecede para kazanan birinsin ev almasını olanaksız kılıyor” dediler.

EV KİRALARI EV FİYATI KADAR YÜKSEK

Ev kiralamanın ev satın almak kadar zor dolduğunun altını çizen vatandaşlar,” Zaten ilçede kısıtlı sayıda konut bulunuyor. Bunlarında fiyatları Konyada ki lüks semtteki dairelerle yarışıyor. Zaten konut bulmak zor. Bir çok konut sahibi köyde yaşadığı için evlerini kiraya vermiyorlar. Buda konut sıkıntısını biraz daha artırıyor” dediler.

GÖZLER TOKİ KONUTLARINDA

İlçede ki konut sıkıntısının TOKİ konutlarıyla azalması bekleniyor. İlçede şu anda yapımı bitmek üzere olan 3. Etap konutlarına ilave olarak, 4. Ve 5. Etap konut başvurularınındı kısa zamanda başlaması bekleniyor.