Sıcak Asfalt Dökülmeye Başladı

Eskil Devlet Hastanesinden başlayan sıcak asfalt dökümü hızla devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen açıklamasında, yapımı süren yolların alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve sıcak asfalt döküm işlerinin başladığını ifade etti. Başkan Belgemen yaptığı açıklamada “Kıymetli Eskilli hemşerilerim.

Sizin de bildiğiniz gibi, ilçemizin ana arterleri kilitli parke taşı ile döşeliydi. Estetik olarak hoş görünse de, doğalgazında  ilçemize gelmesiyle birlikte zaman zaman kazıldığı için, hem yollar deforme olmuş, hemde görüntüsü bozulmuştu. Her ne kadar açılan taş döşeli alanlar tekrar onarılsa da önceki gibi olmuyordu.

Bu sorunu çözmek için, meclis olarak ana arterlere sıcak asfalt dökmeye karar verdik. Çalışmalarımız ihalenin tamamlanmasının ardından hafta başı başlamıştır. Sıcak asfalt çalışmalarının yapılacağı yollar şu anda kazılıyor. Bu süreçte ilçe merkezine giriş çıkışlarımız zorlaşmıştır. İlçe merkezimizi bilen Eskillilerimiz alternatif yolları kullanıyorlar. Dışarıdan gelen misafirler için alternatif yol yönlendirilmeleri yapılmaktadır. Evet zaman zaman vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan yolların bozulması ve trafik nedeniyle olumsuz tepkiler alıyoruz. Tabiki haklı oldukları noktalarda var. Ama sizin de bildiğiniz gibi parke taşının üstüne asfalt atma şansımız yok. Parça parça çalışmaların tamamlanmasının yapılabileceğini savunanlar var. Asfaltlama çalışmalarının parça parça yapılma imkanıda olmuyor. Sıcak asfalt olduğu için, öncelikli olarak yer tamamen hazırlanıyor, ardından asfalt döküm çalışmaları başlıyor. Aksaray Belediyesinin çalışmaları esnasında yollar şu anda Eskil’in durumundaydı, birde yolları şimdi görmenizi isteriz. Oldukça estetik ve kullanışlı hale gelmiş durumda.

Eğer az bir süre sabredersek Allah’ın izniyle hepisini atlatacağız. Daha estetik, daha sağlam bir yola kavuşacağız. Şu anda sıcak asfalt çalışmalarımız hız kazandı ve asfaltımız dökülüyor. İnşallah en kısa zamanda yolumuz tamamlanmış olacaktır

Sizden ricamız biraz daha sabredin…

Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.  Saygılarımızla. Allah’a emanet olun” dedi.