Sanayi Neden Gelişmiyor

Eskil Küçük Sanayi bir türlü gelişemiyor. Tarımsal araç ve ekipmanların ve araçların oldukça yaygın olarak kullanıldığı ilçemizde sanayi bölgesinin gelişmemesi dikkatlerden kaçmıyor. Nedeni olarak, vatandaş esnafları hatalı bulurken, esnaflarda vatandaşların sanayiye ilgisiz kalmasını gösteriyor.
Eskil ve Eskil'e yakın Konya'nın mahalleleriyle birlikte yaklaşık 40 bin nüfusu geçen bölgemizde hizmet veren küçük sanayi sitesi bir türlü gelişmiyor. Bölgemizde tarımsal araçların ve taşıtların çok olmasına rağmen işlerin az olduğunu ifade eden sanayi esnafı, vatandaşın sanayiye ilgisizliğinden yakınırken, vatandaş ise esnafın  kendisini geliştirmediğini bu nedenle Aksaray veya Konya'ya gitmek zorunda kalındığını ifade ediyorlar.
Konuyla ilgili sıkıntılarını dile getiren esnaflar,” Eskil, Gölyazı, Eşmekaya, Obruk hatta Altınekin olmak üzere yaklaşık 40 bin nüfusun olduğu bölgenin ortasında yer alan bir sanayi. Tarım bölgesi. Herkesin traktörü, otomobili, çeşitli araçları var. Fakat Eskil'de ki sanayi sitesi nedense bir türlü tercih edilmiyor. Vatandaşların çoğunluğu bir vidayı dahi Aksaray yada Konya'dan sıktırıyorlar. Vatandaşımızın sanayimize sahip çıkmasını istiyoruz. Vatandaş tercih etmeyince bizde kendimizi yenileyemiyoruz. Yeterince yatırım yapamıyoruz” dediler.
Esnafın kendisini geliştirmediğini ifade eden vatandaşlar,” İlçemizde küçük sanayi sitemiz var. Gönül ister ki sanayimiz gelişsin arızalı araçlarımızı burada yaptıralım. Fakat esnaflarımızı bir türlü kendilerini geliştirmiyorlar. Yatırım yapmıyorlar. Aracımızda ufacık bir şey değişecek olsa Aksaray'dan yada Konya'dan gelmesini bekliyorlar. Kimisi yaptıkları ufacık bir işten bedelinin kat ve kat fazlasını alıyorlar. Keşke sanayimiz gelişsin, verdiğimiz arızalı araç için günlerce parça beklemeyelim. Hem esnafımız kazansın, hemde bizler işimizi ayağımız da hallettirelim. Ama bu tek taraflı olmuyor. Önce esnafımız vatandaşı kendisine bir güvendirsin. İlçe bizim ilçemiz, esnaf bizim esnafımız. Esnafımıza kalkınırsa ilçemiz büyür. Bu işi hep birlikte yapabiliriz” dediler. Haber Nuri Mutlu