Sakın İnanmayın

Pandemi nedeniyle internet üzerinden alıverişin arttığı dönemleri fırsat bilen dolandırıcılar, yeni bir dolandırma yöntemi geliştirdiler. Bu kez kargo alınmadığı için icra takibi başlanacak yazılı mesajla tüketicileri tuzağa düşürmeye çalışıyorlar.

SON DÖNEMLERDE ARTIŞ YAŞANIYOR 

Son dönemde ürün sipariş etmeyen kişiyi sipariş vermiş gibi gösterip dolandırmaya çalışanlarda artış yaşanıyor. Vatandaşlar, herhangi bir sipariş vermediği halde ya da vermiş olduğu siparişi iade ettiği halde, “Sipariş ettiğiniz ürünü almadınız. İcralık olacaksınız” diye mesajlar gönderiliyor. Konuyla ilgili yüzlerce mağdurun tüketici hakem heyetine başvurduğu öğrenilirken, birçok kişinin de icralık olmamak için istenilen parayı ödediği iddia ediliyor.

 TUZAĞA DÜŞMESİNLER 

Eskil’de dolandırıcıların beklenmeyen kargoyla tuzağa düşürmek istediği bir vatandaşın telefonuna “ Teslim alınamayan kargonuz sebebiyle firmamızın oluşan zararından dolayı hakkınızda dosya takibi başlatılacaktır. En kısa sürede iletişime geçiniz” mesajının geldiğini kaydetti. “ Numarayı aradığımda böyle bir kargo talebimim olmadığını sözde kendisini tanıtan avukata söyledim. Kendisi ise evime ve banka hesaplarıma haciz koyacaklarını iddia ederek beni telefonda tehdit ettiler. Lütfen vatandaşlarımız bu gibi tuzaklara düşmesinler” dedi.

HUKUKÇULAR UYARIYOR.

Konuyla ilgili farklı illerden de şikayet gelmesi üzerine hukukçular vatandaşları uyardı. Hukukçular yaptıkları açıklamada, “Kimse bu tür mesajlara inanmasınlar. Eğer E-devlet üzerinden icralık dosyalar kontrol edilirse hakkınızda dosya olup olmadığını göreceksiniz. Bu tür telefonla sizinle iletişime geçmek isteyen kişileri adli mercilere bildirin” dediler.