MEDAŞ'tan Eskil'e 35 Milyon Liralık Yatırım

Yatırımın Merkez, Filikçi köyü ve Köşk- Mezgitli hattı olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili MEDAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “

“   Meram Elektrik Dağıtım A.Ş olarak 2022 yılında Eskil İlçe Merkezi ve bağlı köylerinde kesintilerin ve gelirim düşümü sorunlarının azaltılması amacıyla, yaklaşık maliyeti 35 MTL ‘yi bulan yatırımların gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.  Yapılması planlanan yatırımlar arasında; Eskil İlçe  Merkezi girişindeki ana caddede bulunan havai hatların yer altına alınması, Eskil ilçe merkezi ve çevre köylerinde bulunan ekonomik ömrünü doldurmuş şebekelerin yenilenmesi ve Tarımsal Sulama müşterilerimizin daha kaliteli enerji alabilmeleri için yeni tesis edilecek Enerji Nakil Hatları bulunmaktadır. “denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen açıklamasında,” Bu hafta içi Ak Parti ilçe başkanımız Ali Mutlu ve meclis üyelerimizle birlikte, Medaş Gelen Müdürü Erol  Erol Uçmazbaş ve Genel müdür yardımcısı Ethem Konar beyle görüşme yaptık. Görüşmede 2022 yılı içerisinde ilçemizde 35 milyon liralık yatırım yapılacağı müjdesini aldık.  Yatırımın birisi merkezde bulunan orta refüjdeki aydınlatma direkleri kaldırımlara alınacak. Diğeri tarımsal sulamayı güçlendirmek için Köşk- Mezgitli arası güçlendirme çalışması ve üçüncüsü ise Filikçi köyü yakınına yapılacak ve OSB’ye büyük katkı sağlayacak elektrik güçlendirmesi. Genel müdürümüze ve müdür yardımcımıza ayrıca emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.