Kaçak avcılıkla mücadele sürüyor

 Aksaray İl Jandarma ekipleri Tuzgölü kırsalında kaçak kara avcılığı yapıldığı ihbarı alınan bölgelerde bulunan avcı barınaklarını imha etti.  Aksaray İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada,”Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, İl genelinde doğal hayatın ve yaban hayvan popülasyonunun korunması amacıyla kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmanın engellemesine yönelik çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.

Bu kapsamda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle müşterek olarak Aksaray ilinde, Özel Koruma Bölgesi olan Tuz Gölü Havzasında, kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmaya karşı denetim faaliyeti icra edilmiştir. Denetimler esnasında, yaban kuşlarını avlamak için yapılmış (2) adet Güme (yasak yöntemlerle yapılmış avcı kulübesi) tespit edilmiş olup, Gümeler Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile birlikte imha edilmiştir.

          Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, yaban hayatın korunmasına yönelik titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir”denildi.