BASIN, KATILIMCI ANLAYIŞIN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Toplumsal iletişim sürecinin en önemli parçalarından biri olan basının, demokratik sistem standartlarını geliştirmenin temel anahtarları arasında yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Yusuf Rektör Şahin, iletişim hakkının işlevsel biçimde kullanılabilmesinde de basının çok önemli bir noktada durduğunu iletti. Bir yanıyla bilgilenmeye ve haberdar olmaya diğer yanıyla yöneten-yönetilen ilişkisinin somut bir zemin kazanmasına katkı sunan basın faaliyetlerinin, katılımcı ve çoğulcu anlayışların gelişiminde de çok önemli bir role sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Şahin, “Bilgilendirme faaliyetinin etik değerler ve mesleki sorumluluk bilinci ile yürütülmesi bu noktada çok önemlidir. Öznesi kamu faydası olan basın faaliyetleri hiç kuşkusuz toplumsal gelişime pozitif değer katmaktadır. Özellikle internetin ve teknolojinin ortaya koyduğu yeniliklerle birlikte -iletişim biçimlerinin ve araçlarının önemli ölçüde farklılaşmasına da bağlı olarak- doğru bilginin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır” dedi.

Rektör Yusuf Şahin, açıklamasını şu şekilde noktaladı: “Kurumsal olarak yaptığımız çalışmaların geniş kitlelere duyurulmasında basın emekçilerinin çok mühim katkıları var. Kendilerine çok teşekkür ediyor, başta şehrimizdeki basın çalışanları olmak üzere, tüm basın emekçilerinin gününü kutluyoruz.”