Bölgenin Hububat Alım Merkezi Olacak

Tarım ve hayvancılıkta Aksaray’ın lokomotifi durumunda olan Eskil, ticari ve sanayi açısından da hızla ilerlemeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Eskil Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi’nin kesinleşmesinin ardından, bir müjdede, İlçe merkezine geldi. Aksaray Ticaret Borsası tarafından ilçemize yeni bir borsa kurulacağı öğrenildi. Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen’in ziyaret eden Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök, başkan Belgemen’le görüşerek Eskil’e yeni borsanın çalışmalarını tamamladı. Eskil sanayi tarafına  30 bin metrekare alana kurulacak olan Eskil Ticaret Borsasında, 400,500,1000 ve 2000 metre kare dükkanlar, cami, yönetim binası ve park bulunuyor.

Her geçen gün tarım ve hayvancılıkta ileriye giden Eskil ve bölgesi için umut verici haber Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök ve belediye başkanı Necati Belgemen’den geldi. Başkan Belgemen’i makamında ziyaret eden Hamit Özkök, yapılacak yeni borsanın bölgenin hububat alım merkezi olacağını dile getirdi. Aksaray Ticaret Borsa başkanı Hamit Özkök açıklamasında,” Eskil ilçemiz dolayısıyla Aksaray’ımız ülkemiz tarımında çok önemli bir yere sahip. Daha önce ilçemize yapmış olduğumuz borsamız yetersiz durumdaydı. Eskil Belediye başkanımız Necati Belgemen ilçeye yeni bir borsa yapılması gerektiğini dile getirmişti. Yaptığımız görüşmeler sonucu, Eskil Belediyesinin de desteğiyle yeni bir borsa yerinin projesini tamamladık. Eskil Ticaret Borsamız Allah’ın izniyle bu yıl tamamlanacak. Borsamızda 400-500-1000 ve 2000 metre kare dükkanlar, cami, yönetim yeri ve parklar olacak” dedi.

Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen, “85 bin metre kare alana kurulacak”

Yapılacak olan yeni borsanın Eskil’in tarım ve ticari açıdan önemli merkezi olacağını ifade eden Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen açıklamasında,” Aksaray Ticaret Borsa başkanımız Hamit Özkök beyle, ilçemize yeni bir borsanın yapılması için temas halindeydik. Yaptığımız çalışmalar nihayet meyvesini verdi. Tarım ve hayvancılıkla önemli bir yere sahip olan ilçemize yeni bir borsa yapılacak. Eskil Belediyesi tarafından tahsis edilen ve yaklaşık 85 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan borsamız, ilçemizin önümüzde ki uzun yılar boyunca ihtiyacını karşılayacak. Başta Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.