Hububat arazilerinde ki don çiftçiyi tedirgin etti

Sıcak Yaylası'ndan Aydın Oruç, "Bölgemizdeki ekinleri incelediğimizde arpa ve diğer buğday çeşitlerinde bir sıkıntı görünmüyor, ancak birinci sınıf ekmekli buğday olan altındane çeşitinde yüzde 80'lerin üzerinde dondan zarar gören ekinler var. Onlarda birisi de amcamın oğlu Mehmet Oruç, 80 dönüm (200) dekar ekinini ne yazık ki bozacak. Aynı tür buğdayların ekildiği tarlardan bazılarında zaiyat yüzde 20'lerden başlıyor yüzde 85'lere kadar çıkıyor. Allah çiftçimizin yardımcısı olsun." dedi.

Kendilerinin geçen yıl Adana'dan gelen kişilere balya yaptırdığını ifade eden Oruç, "Adana'da aynı zamanda çiftçilik yapan balyacı, bu altındane buğday sıcak iklim buğdayı bizim Adana gibi bir yerde acaba soğuk olur da etkilenir mi diye korkudan ekemiyoruz, siz hangi cesaretle bu bölgede ekiyorsunuz? Demişti. İşte o buğdayı bu sene don vurdu ve ciddi bir oranda zaiyat olacak." diye konuştu.

Eskil Ziraat Odası Başkanlığı'da durumun net olarak ortaya çıkması için, havaların biraz daha ısınmasını beklediklerini ve önümüzdeki günlerde söz konusu tarlalarda incelemelerde bulunacaklarını ifade ettiler.