“Tarım Kredi Kooperatifleri esnaf için değil, çiftçi için var!"

Eskil Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Tarım Danışmanı Vedat Belgemen, gübre fiyatlarının yükseldiği bu günlerde Tarım Kredi Kooperatiflerinin önemli bir görevi ifa ettiğini ve bu kurumun öncülüğünün çiftçi olması gerektiğini belirtti.
Tarım Kredi Kooperatifleri esnafa değil, sadece çiftçiye satış yapsın
Vadat Belgemen, "Tarım Kredi Kooperatifleri, üreticilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamaya bununla birlikte ülke tarımını desteklemek, üretimin devamlılığı sağlamak amacıyla hizmet etmektedir. Tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlardan olumsuz etkilenen üreticilerimizin üretim maliyetlerini düşürmek ve kolaylaştırıcı imkanlar sunmak için  kimyasal gübre ile bitki besleme çeşitleri başta olmak üzere Tarım Kredi'de satışlar gerçekleştirilmektedir.  Gübre fiyatlarının yukarılarda olduğu bugünlerde ne yazık ki bir çok üreticimizden serzenişler duyuyoruz, çünkü bir bakıyorsun yukarıda da ifade ettiğim gibi tamamen çiftçiye destek olma adına piyasanın altında fiyat politikası ile hareket eden bu kurumun satış noktalarından çiftçiden öte çoğu zaman   esnafların yararlandığını duyuyoruz. Esnaf, Tarım Kredi Satış Merkezi'ndeki gübrenin tamamını alıyor, aynı satış merkezine gittiğinde eli boş dönen çiftçi bununla birlikte hem yüksek maliyetten gübre alıyor hem de alternatifsiz kalan esnaf elindeki gübreye daha yüksek fiyat çekebiliyor. O nedenle buradan yetkililere sesleniyorum. Tarım Kredi Kooperatifleri esnafa değil, sadece çiftçiye satış yapsın. Bu çiftçi için elzemdir ve onun olmazsa olmazdır." diye konuştu.
Esnaf, Tarım Kredi'den 9.200 TL'ye aldığı üre gübreyi çiftçiye 11.500 TL'ye satıyor
Belgemen, 'Anlattıklarıma en somut örnek geçtiğimiz günlerde bu kurumdan 140 TL'ye MAP gübreyi alan esnaflar aynı gübreye çiftçiye 700 TL'ye; 9.200 TL'ye aldıkları Üre gübreyi de 11.500 TL gibi bir rakama satıyorlar. Lütfen bunun önüne geçilsin." dedi.