İdlib Zor Günler Yaşıyor

Aksaray'da yaşayan hayırsever vatandaşlar bu duruma duyarsız kalmayıp, bir yandan şehrimizin ihtiyaç sahibi ailelerine diğer yandan İdlib'de yaşayan çaresiz insanlara yardım etmeye çalışıyorlar.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, şehrimizde yaklaşık 3000 aileye yardım ederken, dünyanın çeşitli kriz bölgelerinde de aynı hassasiyetle yaraları sarmaya çalışıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan dernek başkanı Şenol Korkmaz, diğer illere kıyasla Aksaray'ın insani yardım konusunda çok istekli ve hassas olduğunu belirterek, İdlib'e vatandaşların sahip çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

OCAK AYINDA 7 TIR YARDIM
Un, kömür ve battaniye içerikli toplam 7 tır yardımın İdlibe gönderildiğini ifade eden Korkmaz, Şubat ayında 2 tır un ve bir tır battaniyenin daha bölgeye gönderileceğini, ayrıca bot ve mont yardımı yapılacağını sözlerine ekledi.

GÖNÜLLÜLERE KONFERANS
Suriyedeki iç savaşın öncesi ve güncel gelişmelerle ilgili bağışçı ve gönüllülerin birinci ağızdan detaylıca bilgilenmeleri amacıyla Suriye Yardım Çalışmaları Reyhanlı Bölge Koordinatörü Zeki Tahiroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirdiklerini belirten Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, amaçlarının komşumuz Suriye'de yaşanan insani dramın daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve yürütülen iyilik projelerini hayırseverlere madde madde duyurmak olduğunu söyledi.

ŞEFFAFLIK İLKEMİZ
Aksaray'dan gönderilen yardımların mağdur Suriyelilere ulaştığını görsel belgelerle vatandaşlara sosyal medya ve basın aracılığıyla duyurduklarını belirten Korkmaz, şeffaflık ilkesi gereği böyle bir yol izlediklerini, hayırseverlerin, yaptıkları bağışların yerine ulaştığını bilmelerinin en temel hakları olduğunu söyledi.

SAVAŞ BİTENE KADAR ORADAYIZ
"Allah hiç bir milleti savaş ile imtihan etmesin." duasıyla sözlerine son veren Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, savaş bitene kadar Suriyede olacaklarını, yetim, yaşlı, hasta, kadın ve çocuklar başta olmak üzere mağdur insanlar selamete erişinceye kadar yardım çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Şimdiye kadar yardım gönderenlere teşekkür eden Korkmaz, herkesi imkanlar ölçüsünde iyiliğe davet etti.