Aksaray'ın Pandemide ki Formülü AŞI

Aşılama oranında komşu illere göre geride olduğumuzu belirten Sağlık Müdürü Yeşildağ, şehrin kanaat önderleri başta olmak üzere, STK’lar ve diğer dinamikleri ile hep birlikte aşılama çalışmalarına destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Halen 50 yaş üstü vatandaşların iki dozdan sonra üçüncü doz aşılarının yapıldığını ifade eden Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ, aşılama işlemlerinin tüm sağlık kuruluşlarında devam ettiğini, her sorumlu vatandaşın çevresinde aşı olmayanları aşılamaya davet ederek ikna yolunu denemeleri gerektiği görüşünde birleşildi.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının canla başla mücadele ettiğini de hatırlatarak, Aksaray olarak salgından en az etkilenen bir il olduğumuz açıklandı. Bunun da sağlık camiasının en üst noktasından en alt noktasına kadar can siperane çalışmanın sonucu olduğunu beyan eden Dr. Yeşildağ, bu şehrin insanı olarak gece gündüz demeden daha iyi bir hizmeti nasıl gerçekleştiririz düşüncesi ile çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. Her vatandaşı aşı olmaya davet ederek, aşılama oranının ne kadar yüksek olması, il genelinin de o kadar sağlıklı ve bu salgını en az zayiatla atlatması demektir denildi.

Basın mensupları ise, medyanın bilgilendirilmesi halinde bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılacağını, olumsuzlukların yanı sıra güzel hizmetlerin de paylaşımının yapılarak vatandaşların doğru bilgiye ulaşmasının sağlanacağını talep ettiler.