Düğünler Hızlı Başladı

 Yetkililer uyarıyor,” Salgın hala tamamen bitmiş değil”.Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin başında düğün törenleri yeralıyordu. Geçtiğimiz yıl alınan normalleşme kararlarının ardından, salgında artışın baş sebepleri arasında düğünler gösterilmişti. Bu nedenle tekrar kapatılan düğünler, 1 Haziranda alınan kararla açıldı. Yaklaşık 1 yıldır düğün yapılmadığı için, ciddi bir düğün artışı gözlemlendi. Yetkililer, düğünlerde dikkatli olunması ve kurallara uyulması gerektiğini açıkladılar. Bazı düğünlerde eğlencenin abartıldığını ifade eden vatandaşlar,” Vatandaşlar eğlence esnasında abartıya kaçıyorlar. Unutulmasın ki hastalık geçmiş değil. Bu hastalığı yenmek için kurallara uymalıyız. Herkes düğününü yapacak. Ama ölçülü şekilde kurallara uyarak. Tekrar yasakların gelmesi durumunda, düğünle alakalı bir çok sektör ciddi manada sıkıntı çekiyor” dediler.
Eskil'de Salonlar Düğün Yapmaya Uygun.
Düğünlerin açılmasıyla birlikte Eskil'de faaliyet gösteren düğün salonları hazırlıklarını tamamladılar. Salonların tedbirleri en iyi şekilde aldıkları ve düğün yapmaya müsait oldukları gözlemlendi.
Tedbir Önce Bireysel Olmalı
Düğünlerde tedbirlerin öncelikle bireysel olması gerektiğini ifade eden uzmanlar,” Eğlence esnasında toplu halde pistte eğlenmek salgının oluşmasına neden olabilir. Salonda ki kurallara herkes riayet etmeli. Mümkün oldukça maskesiz salonda durulmamalı. Yakın temastan kaçınmalıyız. Kişiler öncelikli olarak bireysel tedbir almalı” dediler. 
Haber: Hilmi Yol