Ciddiye Alan Yok. Tehlike Geçmedi

Normal hayata geçilmesiyle birlikte vatandaşlar hastalığın tamamen bittiği düşüncesine kapılmaya başladı.  Havaların ısınmasıyla birlikte, ilçemiz sokakları canlanmaya başladı. İlçe merkezine alış verişe gelen vatandaşların çoğunun maske takmaması, toplumsal mesafeye dikkat etmemesi olabilecek virüs bulaşmasının ilçemizde hızla yayılabileceğini gözler önüne seriyor.

Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte, ilçemize Konya’dan ve başka illerden misafirler geliyor. Haftabaşı Konya’da yaşayan Eskilli bir vatandaşta koronavirüs çıkması ve bu vatandaşında köye gelmesi biranda hastalığın ne kadar yakınımızda olduğunu ortaya bir kez daha koydu. Yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir hastalığın çıkmaması sevindirici haber olmasına rağmen, vatandaşların kurallara uymaması tedirginliği artırıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte ilçe merkezinde ki vatandaşlar zamanlarını parklarda geçirmeye başladı. Yaylalardan alışverişe gelen vatandaşlarında gelmesiyle birlikte ciddi bir gevşeme ortaya çıktı. Alışveriş merkezilerine ve diğer iş yerlerine giren vatandaşların maske kuralını son günlerde ihmal ettikleri gözlemlenmeye başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından, Salgın hastalığının hala devam ettiği ve tedbirlerin ilk günkü gibi devam ettiğinin altı çizilmesine rağmen ilçemizde ki tedbirsiz görüntüler kötü tablo sergiliyor. Emniyet ekipleri sürekli kontrol yapmasına rağmen vatandaşların zaman zaman tedbirlere uymadığı gözlemlendi.