Yanlış Anlaşılmadan Dönüldü

Sultanhanı kaymakamlığı Bugün duyurulan  ve 10 ve Üzeri iş yerlerine Ücreti karşılığında verileceği ilan edilen maske konusunda bir açıklama yaptı.

Sultanhanı Kaymakamlığından verilen bilgide Sultanhanı Kaymakamlığının Ücretli şekilde Maske dağıtmasının söz konusu olmadığı Belediye Anons Müdürlüğünce İlan metninin okunmasında bir yanlışlık yapıldığı Sultanhanı Kaymakamlığının Ücretli Maske dağıtımının söz konusu olmadığı, Maskelerin içişleri bakanlığının Valilik ve Kaymakamlıklara Gönderilen yazıya istinaden İçişleri bakanlığı Tarafında 10 ve Üzeri çalışanı bulunan İşyerlerinin Talebi doğrultusunda İçişleri bakanlığınca Ücreti mukabilinde verileceği belirtildi.


İçişleri bakanlığınca İletilen Yazı Şu şekildedir.

 




Değerli Valilerimiz;

Koronavirüs (Covid-19) salgının yayılmasını önlemek için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla toplu işyerlerinde çalışanların maske takması/kullanması zorunlu hale getirilmiştir. 

Uygulama aşamasında maske temininde yaşanabilecek sıkıntıların önlenmesi adına ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bahse konu maskelerin 10 ve üzeri çalışanı olan toplu işyerlerine (marketler hariç) Valiliklerimiz aracılığıyla bedeli karşılığında dağıtılması hususu gündeme gelmiştir.

Bu kapsamda, ilgili il müdürlükleri (Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri ve Ticaret İl Müdürlükleri) tarafından sanayi ve ticari faaaliyet yürüten toplu işyerleri ve bu işyerlerinde çalışan sayılarının ivedilikle tespit edilerek çalışanların/işyerlerinin ihtiyaç duyduğu maske dağıtım planının yapılmasını; illerimizin ihtiyaç duyacağı günlük maske sayısının da ivedilikle belirlenerek ihtiyaç duyulan maske sayısının 09.04.2020 tarihi saat 13.00’a kadar ************* adresine bizzat Valilerimiz tarafından bildirilmesi hususunda gereğini,

 


Rica ederim.

Sayın Kaymakamlarım;

Yukarıda arz edilen içerikte işletme var ise ekte sunacağım tabloya göre ilçelerimizin bilgileri doldurarak ************************  mail adresine 12. 00 a kadar bikdirilmesi gerekmektedir.
Arz ederim.