İLK TOPLANTI YAPILDI

Tarihinde en büyük ekonomik kazanımı sağlayan Aksaray’da üç ayrı ilçeye OSB kurulma kararı alınmıştı. Alınan karar ve atılan imzalardan sonra, Eskil, Sultanhanı ve Ortaköy ilçelerine kurulacak olan OSB’lerinin alt yapı çalışmaları hızlandı. İlçemiz ekonomisine ve geleceğine ciddi manada yön verecek olan Eskil Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi’nin müteşebbis heyeti, Aksaray valisi Hamza Aydoğdu’nun başkanlığında yaptı. Toplantıya Aksaray valisi Hamza Aydoğdu, Eskil Tuzgölü OSB yönetimi ve müteşebbis heyeti ile OSB müdürü Ali Mutlu katıldı.

Aksaray valiliğinde yapılan toplantının başkanlığını, vali Hamza Aydoğdu yaptı. Eskil Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesinin yönetim, müteşebbis heyeti ve OSB müdürü Ali Mutlu yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Aksaray tarihinde bir dönüm noktasının bu yıl içinde yaşandığını ifade eden vali Aydoğdu,” Yapılan hizmet sıradan bir hizmet değil. Aksaray’ın ve üç ilçesinin ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak bir hizmet. Aynı dönem içerisinde bir ile 3 tane Organize Sanayi Bölgesi almak imkansızdı. Ama çok şükür biz bunu başardık. Allah’ın izniyle en geç 2023 sonunda fabrika bacalarımız tütmeye başlayacak. Organize Sanayi Bölgesi demek, İş demek, aş demek, ekonomik kazanç demek. Şu anda kurulum aşaması tamamlanan OSBlerimize onlarca büyük firma yatırım için geldi ve bir çoğu ile protokol dahi imzaladık. Eskil Tuzgölü Organize Sanayi Bölgemiz, İnşallah Ülkemize, Aksaray’ımıza, Eskil’imize çok çok iyi kazanımlar sağlayacaktır. Biz bunun için çok çaba sarfettik. Bugün Eskil Tuzgölü Organize Sanayi Bölgemizde yapılacak yatırımların sonunda bölgemizde işsizliği tamamen bitirdiğimiz gibi, dışarıdan ilçemize göç dahi gelecektir. Ben burada kalıcı değilim, fakat Aksaraylı Eskilli  fabrikalar çalışmaya başladığı zaman verilen mücadelenin ne kadar değerli olduğunu yapılan yatırımın ne kadar faydalı olduğunu görecekler. Şimdi durma zamanı değil. Biran önce çalışmalarımızı bitirip kazmaları vurmalıyız. Aksaray’ımıza yapılan Organize Sanayi Bölgelerinde emeği geçenlerden Allah razı olsun, Ülkemize ve memleketimize hayırlı olsun ”dedi.

Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen açıklamasında,” İlçemize yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinin bu konuma getirilmesinde sayın valimizin emeği çok büyüktür. Bu onun başarısıdır. Eskil Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi tam kapasiteli çalışmaya başladığı zaman bölgemizin ekonomisine ciddi kazanç sağlayacaktır. Şu anda yatırım yapmak isteyen onlarca firma bizimle iletişime geçti, Tarımdan, Tekstile bir çok alanda yatırım yapılacak. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Eskil Tuzgölü OSB ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Allah’ın izniyle Eskil kazanacak, bunu da en geç önümüzdeki yıllar içerisinde göremeye başlayacağız” dedi.