Eskil'de iki okul birden açıldı

Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen açılışlarla Eskil'de Köşk yaylası ve Eskil Merkez iki adet yeni okula kavuştu. Hayırsever iş insanlarının eğitime katkıları devam ediyor.  Güven Panjur sahipleri Mustafa Mutlu ve Osman Mutlu kardeşler Köşk yaylasına, Tüzünler Grup ise Eskil Merkez'e ilk okul yaptırdı. Köşk yaylasına yaptırılan Hürmüz-Mustafa Mutlu İlkokulu ve Eskil Merkeze yaptırılan Hacı Battal Tüzün İlkokulu'nun açılışları geçtiğimiz Cuma günü yapıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Vali Kumbuzoğlu; "Bugün, iki okulumuzun açılışlarını yapmak üzere Eskil'deyiz. Bunlardan ilki, Hürmüz-Mustafa Mutlu İlkokulu. Bu, çok gurur verici ve insanı heyecanlandıran bir duygu Çünkü burada, insana en çok yakışan, ulvi duygulardan birinin tezahürü var. Vefa. Doğduğu topraklara, yaşanmışlıklara bağıllık. Nereden geldiklerini unutmayanlar, nereye gideceklerini iyi bilirler. Bu da onları başarıya ve ileriye götürür. Osman ve Mustafa Mutlu Bey'ler, okurlarken muhtemelen siyah önlük, lastik ayakkabı giydiler. Sobalı bir sınıfta, başkalarının kitapları ile okudular. Bugünlerin hayalini, o zor şartlarda kurdular belki de. Bizler, aziz ve necip Türk milletinin evlatlarıyız. Kadim bir medeniyetin, zengin bir kültürün, sağlam bir inancın mensuplarıyız. Bize yakışan, iyiliği de iyilikle ve nezaketle yapmaktır. İşte, Osman ve Mustafa Beylerin yaptığı da budur. Bizim için ilim, irfan yuvası olan bu okul, Onlar için de güzel bir sadakayı cariyedir. Cami, Kur'an Kursu yaptırmak ne ise okul, sağlık ocağı, çeşme, yol yaptırmak, Salih bir evlat yetiştirmek de odur. Osman ve Mustafa Bey'leri canı gönülden tebrik ediyorum. Hz. Allah, hayırlarını kabul etsin inşallah" dedi.
Ardından Vali Kumbuzoğlu Eskil ilçesinde ziyaret ederek burada mariobet hayırsever vatandaşların Tüzünler Grup tarafından hayata geçirilen Hacı Battal Tüzün İlkokulu öğrenciler için hizmete açıldı.
Hacı Battal Tüzün İlkokulu yoğun katılım ile açılışı fixbet gerçekleşirken Vali Kumbuzoğlu, okul açılışında; "Bizim için bir ilim, irfan yuvası olan bu okul, onlar için de güzel bir sadakayı cariyedir. Cami, Kur'an Kursu yaptırmak ne ise okul, sağlık ocağı, çeşme, yol yaptırmak, Salih bir evlat yetiştirmek de odur. Bunlar, bizi biz yapan, bizi bir yapan değerlerdir. Sevgili çocuklar, Tüzün amcalarınız, belki de daha sizin yaşlanınızdayken bunun hayali kurdular. Bugün de başardılar. Sizlerin de bu topraklara, bu insanlara dair hayalleriniz olsun. Çünkü sizler bizim umudumuz, bizim yanılarımızsınız. Bu duygu ve düşüncelerle, böyle hayırlı bir hizmete vesile olan Hamza Tüzün ve onun şahsında Tüzünler Grup'u canı gönülden tebrik ediyorum. Hz. Allah, hayırlarını kabul etsin inşallah" şeklinde konuştu.
Açılışın ardından öğrencilerle birlikte keyifli vakit geçiren Vali Kumbuzoğlu, minik öğrencilerle birlikte resim çizerek doyasıya eğlendi. Vali Kumbuzoğlu okul yapımında emeği geçen hayırsever Osman ve Mustafa Mutlu ve Hamza Tüzün plaket takdim etti.
Hacı Battal Tüzün İlkokulu açılışına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Eskil Kaymakamı Sait Muhammed Bilgin, STK başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.Haber: Nuri Mutlu