Eskil'e Et Entegre Tesisi Kuracak

ATB Başkanı Hamit Özkök, Eskil'de istihdam yaratmak için önemli bir proje geliştirdiklerini ve 2024'te bu projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

Eskil'de et entegre tesisi yapılacağını kaydeden Özkök, tesisin yaklaşık 50 kişiye ekmek kapısı olacağını belirtti.

 Başkan Özkök, "2024'te inşallah Eskil'e büyük bir canlı hayvan getirilerek et kesim entegre tesisini kuracağız buraya.  Ticaret Borsası olarak Aksaray'a bir tane yaptık ama Eskil'deki  hayvancılık potansiyelinden dolayı, Eskil'e bu yatırımı yapmamız için bize müracaat eden kıymetli Belediye Başkanımız Necati Belgemen'in ve kıymetli meclis üyelerimizin, Eskil'le ilgili sorunlarını sürekli bize iletmeleriyle buradaki üreticilerimizin istekleri ve talepleri doğrultusunda inşallah 2024 yılı içerisinde faaliyette olabilecek bir mezbahayı kazandıracağız. Burada yaklaşık 50 kişi çalışacak, bu da istihdam ve iş alanı demek" dedi.

 "2024 Yılı İçerisinde Yapar ve Teslim Ederiz" Toplamda 385 dekar arazi varlığı içerisinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşları rahatlatacak bir proje peşinde olduklarını kaydeden Özkök, "Bu yerde, şehir içinde hayvancılık yapan kardeşlerimizi rahatlatmak için ve aynı  zamanda hayvancılıkla ilgili olan, hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimize burada organize bir şekilde hayvancılık yapmayı temin edebilmek için, bu sahayı Milli Emlak'tan aldık. Çok büyük bir yatırım ama biz borsa olarak yatırımlarımızı 1 yıl içinde bitirip teslim ediyoruz. İnşallah burayı da 2024 yılı içerisinde yapar ve teslim ederiz. Eskil'de belediye başkanıyla, vatandaşıyla hepimiz birlikte omuz omuza çalıştığımızdan dolayı, her projemiz tıkır tıkır gidiyor ve e amacına uygun bir şekilde ilerliyor. Bu mutluluk bize yetiyor zaten" diye konuştu. Kaynak: Anadolu Ekpres: Kaan Atalay