Sezonun son ürünü

Nüfusun neredeyse tamamına yakını tarımla uğraşan Eskil'de, tüm yaz boyu çiftçilerimiz hem ürünlerini yetiştirdiler, hem de hasatlarını yaptılar.
Yılın son hasadı ise dane mısırla oluyor. Mısırların olmasıyla birlikte dane mısırda hasat telaşı başladı

Çiftçi Beklediği Fiyatı Bulamadı
Danelik mısır hasatının başlamasının ardından gözler danelik mısır fiyatına çevrilmişti. Geçtiğimiz yıllarda 7 bin tlye yaklaşan fiyatlar bu sezon 5 bin tl'ye kadar düştü.

Biçerdöver Fiyatları Açıklandı
Danelik mısır hasatının başlamasıyla birlikte Eskil Ziraat Odasında yapılan toplantıyla, biçerdöver  fiyatları netlik kazandı. Ziraat Odasında düzenlenen toplantıya Eskil Ziraat Odası başkanı Gazi Mutlu, çiftçiler, muhtarlar ve biçerdöver sahipleri katıldı. Yapılan toplantı sonunda biçerdöver fiyatları dekar başına 210 tl olarak belirlendi. Akaryakıta zam gelmesi durumunda fiyatın değişeceği kararlaştırıldı.

Nem Uyarısı
Eskil Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Tarım Danışmanı Vedat Belgemen, "Dane mısır biçiminde nem oranının son derece önemli. İdeal nem 14'tür. Biçimde nem 14-16 arasında olması gerekir, nemin bunun altına düşmesi durumunda ise verim ve kalite kaybı oluşur." dedi.
Eskil'de biçerdövercilik yapan Menderes Noyan da, "Ürünün erken biçilmesi kadar geç biçim de sıkıntı. Ürün biçimi geciktiği zaman hem üründe kayıp oluşuyor hem de dane kaybı oluyor. O nedenle çiftçiler sık sık ürününü kontrol etmeli ve hasadı gününde yapmalı." diye konuştu.