Tek adayda mı anlaşacaklar ?

Genel seçimlerde ittifak kuran siyasi partilerin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyecekleri şekil almaya başladı. Bazı partiler yerel seçimlerde ülke genelinde kendi adaylarıyla yola gitmeye karar verirken, Ak Parti, MHP, İyi Parti, CHP gibi partiler stratejik yerlerde  birleşme yönünde kararlar aldı. İl ve ilçelerde siyasi partiler aday konusunda birleşecekler mi? .
Ak Parti ve MHP'nin il ve ilçelerde yerel seçimlerde ortak adayla gideceği iddialarının ardından gözler adaylara çevrildi. 2024 yerel seçimlerine hazırlanan ilçemizde siyasi parti adayları konuşulurken, Ak Parti'de Necati Belgemen ve Niyazi Alçay'ın güçlü isimler olduğu, MHP'de ise Mustafa Zavlak'ın güçlü isim olduğu konuşuluyor. İddialar doğru olur, Ak Parti ve MHP ortak aday konusunda karar kılarsa, Eskil'de adayın kim olacağı kafalarda soru işareti oluyor. 
Ortak aday kararı her il ve ilçede uygulanacak mı?
Ak Parti ve MHP'nin kulislerde konuşulan ortak aday formülünün her il ve ilçeler için uygulanmayacağı konuşuluyor.  Ortak aday formülünün MHP ve Ak Parti dışında ikinci güçlü siyasi partinin olduğu il veya ilçelerde uygulanacağı ifade ediliyor. Eskil, Eşmekaya gibi Cumhur ittifakı adaylarının güçlü olduğu bölgelerde bu formülün uygulanmayacağı ifade ediliyor.  Haber: Nuri Mutlu