Sahalar ne zaman bitecek?

Belediye semt sahasını teslim almadık derken, köyler arası futbol turnuvası düzenleniyor. Sahalar neden teslim alınmıyor ya da eksiklikleri tamamlanmıyor?
Spor ilçesi Eskil'de yaklaşık 7 yıldır kapalı halı saha ve 3 yıldır da semt sahası yoktu. Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen'in seçim vaatlerinden biri de, spora ve sporcuya destek çıkmaktı. Liglerin başlamasına kısa bir süre kalırken Eskil Belediyesporun ve Tuz Gölüsporun oynayacağı semt sahası halen hazır olmadığı görünmekte. Sahanın içinden dikenlerin çıktığı görünürken atıl bir şekilde bırakılması milyonluk yatırımları boşa çıkartılırken gençlerin geleceklerini de heba ediyor.
Önceki sahanın zemini son derece güzel olurken aydınlatması da bulunuyordu. Yeni yapılan saha ile zeminde çukurlar oluştu, aydınlatma ise tamamen kaldırıldı. Amatörde liglerde Eskil'i temsil eden takım oyuncuları aydınlatma olmadığı için antrenmanlarını yapamıyor.
Semt sahasında hiçbir çalışma yokken, kapalı halı sahanın durumu içler acısı şekliyle devam ediyor. 
Saha içerisinde teller koparken, her şut sonucu futbol topları dışarı çıkıyor. Kale direklerin fileleri yırtık bir şekilde. Rüzgârdan üç defa çadırı yırtılan kapalı halı sahanın en son çadırı yırtık bir şekilde bırakıldı. Yaz günlerin sonuna gelindiği bu dönemde, kapalı halı sahanın aydınlatması yetersiz kalırken, eğik, hemen her yerinde oluşan çukurlar yüzünden zemini gençleri sakatlıyor.
Eskilli vatandaşlar, Eskil Belediyespor ve Tuz Gölüsporun maçlarını Eskil'de oynamasını isterken, kapalı halı sahada futbol oynayan gençlerde halı sahanın çadırı, zemini ve aydınlatmanın biran önce yapılmasını istiyor.