Arpadan sonra buğday hasadı başladı

 Geçtiğimiz yıllara göre hububatta ciddi rekolte iyileşmesi gözlemleniyor. Ürün çoğaldıkça fırsatçı esnaf çiftçinin ürününü ucuz paraya alıyor. 
Eskil'in kıraç bölgesi olarak tabir edilen bölgede başlayan buğday hasadı , sulu bölgelerde yapılıyor. Eskil Ziraat Odası Başkanlığı, “ 2023 Hasat sezonu ilçemiz çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun. İlçemiz genelinde arpa hasadı tamamlandı. Arpa hasatının tamamlanmasının ardından, buğday hasadımız başladı. "Kıraç" olarak tabir  edilen bölgemizdeki köy ve yaylalarda buğdaylarımız hasadı bitmek üzere diğer bölgelere de geçişler yapıldı. Şu anda ortalama ilçe genelinde yaklaşık, 205 bin dekar alan buğday ekimi yapılmış durumda. İlk hasat verilerine göre yaklaşık bir dekar yerden 800 ve 900 kilo arasında  çıkmaktadır. Rekolte olarak iyi durumda. Geçtiğimiz sezonda fiyat aralığımız 2300 – 2900 aralığındaydı. Fiyatı ise 8 bin 250 tl olarak belirlendi. Buğdaya bin tl destek verildi . Biz daima çiftçimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. En kutsal kazanç alın teridir.” denildi.
Esnaf çiftçinin ürününü ucuz alıyor.
Rekoltenin oldukça iyi olduğunun altını çizen çiftçiler,” Ürün çokluğu fırsatçı esnafın iştahını kabarttı. Esnaf belirlenen fiyatın altında ürün alıyor. Her zaman olduğu gibi fırsatçılık yine kendini göstermeye başladı. Buna bir dur diyen yok. Çiftçinin alın teri haksız yere alınıyor” diye tepkilerini dile getirdiler.