Nisan yağmurları umut oldu

Kış aylarının az yağışsız geçmesinin ardından kuraklık çanlarının çaldığı bölgemizde özellikle Nisan yağmurları çiftçinin umudu oldu. Henüz hububatları sulamaya başlamayan çiftçiler, geçtiğimiz yıla göre daha gün olan hububatlarda bu yıl iyi rekolte bekliyor.
Henüz Kuyular Çalıştırılmadı.
Kış aylarıın daha az yağışlı geçtiğini ifade eden Eskil Ziraat Odası Başkanlığı,”Bölge çiftçimiz özlikle yeraltı sularının çok çekilmesinden dolayı tedirginlik duyuyordu. Kış aylarının az yağşsız geçmesi gözleri bahar yağmurlarına çevirmişti. Çok şükür bahar ayları oldukça yağışlı geçmeye başladı. Şu anda henüz kuyular çalıştırılmış değil. Bu hem yeraltı sularının krounmasın, hemde çiftçimizin ekonomik kaybının olmamasına önemli bir etken olacaktır. Çiftçilerimize berektli bir sezo diliyoruz” denildi.
Nisan ayı bereketli geçiyor
Yağışların geçen yıla göre çok iyi olduğunu ifade eden çiftçiler,” geçtiğimiz yıl bahar aylarının tamamında alınan yağış, bu yıl sadece bir ay içerisinde yağdı. Allahımıza binlerce şükür olsun. Bir kaç bilinçsiz çiftçi dışında henüz kuyuları açan olmadı. Bu hem sularımızın korunmasında faydalı oluyor, hemde elektrik masrafını azaltıyor. İnşallah bu yıl iyi bir yıl olacağa benziyor” dediler. Haber: Nuri Mutlu