8 yıldır bitmeyen halı saha

Spor ilçesi olarak bilinen Eskil'de 8 yıldır halı saha yok. Normalde 1-2 ay gibi kısa sürede halı sahaların inşası tamamlanarak hizmete sunulurken Eskil'de bu durum tam tersi işliyor.
Bitmeyen halı saha yapılması akıllara Aksaray – Konya karayolunu hatırlattı.
Eskil'de inşasına 8 yıldır devam eden halı saha, yaklaşık 15 yılda tamamlanan Aksaray – Konya karayoluna benzetiliyor.
Her hafta başka kasabalara ve ilçelere maç yapmaya gitmek mecburiyetinde olan gençler, yaklaşık 2 senedir bir halı sahanın eksikleri giderilip açılamadığını söyledi.
Spor ilçesi olarak geçindiklerini, fakat ilçede bir halı saha bile olmadığı belirten gençler, “Bu zamanda kötü alışkanlıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için spor yapılması gerekiyor. Gençlerin spor yapacağı bir alan yokken, 8 yıldır bir halı saha ne yazık ki hizmete sunulmadı. Burada bir sorun var ve sorumlular bu sorunu bir türlü çözmüyor ya da çözemiyor. İşletmeciye soruyoruz, halı saha ne zaman açılacak diye. İşletmeci, belediye bize ne zaman teslim ederse diye cevap veriyor. Belediyeye soruyoruz ne zaman açılacak diye. Çok şükür orada bir sorumlu daha bulamadık her hafta bir başka biri bakıyor halı sahanın yapılmasına.” Diyerek tepki gösteren gençler, halı sahanın biran önce açılmasını istediler.