Eskilli İsim Aday Adaylığını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak işaret etmesinin arından siyasi partilerde aday adayları hareketlenmeye başladı. Seçim öncesi Aksaray’dan çıkacak milletvekili aday adaylarını konuşulurken, Eskil,Sultanhanı,Yeşilova’nın içinde bulunduğu çöl bölgesi diye adlandırılan bölgeden çıkacak aday adaylarına gözler çevrildi.  

Aksaray milletvekili aday adayları bir bir adaylıklarını açıklarken, Eskilli bayan isimde aday adaylığını açıkladı. Uzun dönem mecliste danışmanlık yapan Mahir Güç’ün kızı Nu Gülçin Güç DEMET, 2023 genel seçimlerinde Ak Parti’den Aksaray milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Hizmet Etme Sırasının Bizlere Geldiğine İnanıyorum

Başlayan yeni Türkiye Yüzyılında, büyüklerimizin önderliğinde, bilgi birikim, tecrübeleri ile ülkesine, memleketine ve  hemşerilerine hizmet etme sırasının kendilerine geldiğine inandığını ifade eden GÜÇ DEMET, açıklamasında, “ Eskil İlçemizden çıkıp, uzun yıllar Ankara’da Başbakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde Danışman olarak görev yapan; köylerinden mahallerine , ilçelerinden Aksaray’ın her bölgesine  kadar  tüm hemşerilerine  hizmet etmeye ve yardımcı olmaya kendini adamış Mahir Güç’ün kızıyım. En zor şartlarda bile hemşerilerine hizmet etmek için elinden geleni yaparak bu yolda mutlu olabilmeyi babamdan öğrendim.

Rabbim nasip eder, partim aday gösterir ve siz değerli hemşerilerimin desteğiyle milletvekili seçilirsem ülkeme, milletime ve Aksaraylı hemşerilerime en iyi hizmeti edeceğime Ak Davanın Ak Kadını olarak söz veriyorum.

Başlayan yeni Türkiye Yüzyılında, büyüklerimizin önderliğinde, bilgi birikimim, tecrübelerim ile ülkeme, memleketime ve siz hemşerilerime hizmet etme sırasının bizlere geldiğine inanıyorum. Bu vesile ile çıktığım bu hayırlı yolda Aksaraylı hemşerilerimin desteklerini bekliyor, hepinize hürmet ve saygılarımı sunuyorum, Allah’a emanet olun” dedi.

Nur Gülçin GÜÇ DEMET kimdir?

1982 doğumlu. İlk, orta, lise eğitimimi Ankara’da; Üniversite öğrenimimi Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Yüksek Lisansıma Uluslararası İlişkiler alanında devam etmekte. Aksaray ili  Güzelyurtlu bir isimle evli olup, bir çocuk annesi.

2007 yılında Sayın Fatma Şahin’in yanında Ak Parti Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nda yönetici olarak göreve başladı. Sırasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürlüğü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Danışman ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Özel Kalem  Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ardından Başbakanlık Türk İş Birliği  ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı, son görev yeri de Türkiye Büyük Millet Meclisi danışmanlığıdır. Halen İçişleri Bakanlığı mensubu olarak görev yapmaktadır.