Hayvan Pazarı Açık, Esnaf Müşterileri Bekliyor

Kurban Bayramı öncesi Eskil Canlı Hayvan Pazarı bir haftadır açık durumda. Bayrama günler kala pazarda hareketlilik artmaya başladı. Pazarda çoğunluk olarak, küçükbaş hayvanın olduğu gözlemlendi. Eskilli esnafların ilgisiz kalması, hem vatandaşları, hemde pazara gelen bazı esnafların tepkisine yol açıyor.

Kurban Bayramı öncesi yaklaşık bir haftadır açık olan Eskil Canlı Hayvan Pazarınan özellikle Eskilli esnafların ilgisiz kalması, pazara gelen yabancı az sayıda ki esnafın ve müşterinin tepkisine neden oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar," İlçemizde canlı hayvan pazarı olduğu için gelmiştik. Ama görüyoruz ki esnaflarımızı çoğunluğu başka yerlere gitmiş durumdalar. Çok az sayıda yerli ve azda yabancı esnaf var. Gönül ister ki pazarımızda bulunsunlar bizde alışveriş yapalım. Bakıyoruz, Mersinden bile esnaf gelmiş, ama bizim esnafımız dışarıya kaçmış. Burdada pazar var. Kimse kesimhaneye bağlamasın işi. Bayramda kesimhane olsa ne olur, olmasa ne olur. Zaten satılan kurbanlık. Yıllardır, Eskil'e pazar yapılsın diyenlerin neredeyse hepsi şu anda başka yerdeler" dediler.

Esnafların ilgisizliğineden yakınan  ve pazarda yer alan bazı esnaflar," Eskilli pazarcılar, hem pazar kurulsun dediler, hemde pazardan kaçtılar. Vatandaş geldiği zaman az sayıda esnaf görünce, pazara fazla ilgi duymuyor. Anlaşılan o ki, sorun pazarın yapılmasında değil, sorun esnaflarımızın alışkanlıklarından vazgeçememesindeymiş. Ama herşeye rağmen esnafımız var, müşterimiz var. Herkese pazar olsun inşallah. " dediler.