Tuz Gölü Eskil Karşılama Merkezi İhaleye Çıkıyor

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre, TUZ GÖLÜ ESKİL KARŞILAMA MERKEZİ ihale edilecektir.

Turizm açısından elinde tuttuğu en önemli değerlerden birisi olan Tuzgölü’nü değerlendirmek isteyen Eskil Belediyesi harekete geçti. Doğal güzelliğiyle dünyanın nadir yerlerinden birisi olan Tuzgölü’nü turizme açmak için Eskil Belediyesi Aksaray Valiliğinin de desteğiyle sona geldi. Tuzgölü’ne düzensiz bir şekilde giden yerli ve yabancı turistler hem yol bulma konusunda zorluk çekiyor, hemde göl yüzeyine araçlarla çıkarak doğal güzelliği tahrip ediyorlardı. Bunu önlemek ve daha fazla turisti bölgeye çekmek için Eskil’e Tuzgölü Karşılama Merkezi yapılıyor. 09.02.2021 tarihinde yapılacak olan ilan basın ilan kurumu sitesinde yayınlanmaya başladı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen,” Bizim tek turizm değerimiz Tuzgölü’dür. Tuzgölü’ne gelen yerli ve yabancı turistler doğal güzelliği görünce hayran kalıyorlar. Öncelikle Tuzgölü’ne olan ulaşımı kolaylaştırdık. Şimdide bölgeye gitmeden önce içinde otelinde yer aldığı bir karşılama merkezi yapacağız. Ve gelen turistleri bölgeye güvenli bir şekilde götürerek bu doğal güzelliği görmelerini sağlayacağız. İnşallah önümüzde ki yıllarda Tuzgölü turizm merkezi haline gelecek.  Yapacağımız projenin olurluğuna inanan ve bize destek veren tüm sayın valimize, siyasilere, bakanlık temsilcilerine teşekkür ederim” dedi.

İlana ulaşmak için:

https://www.ilan.gov.tr/ilan/725454/ihale-duyurulari/yapim-isi-ve-insaat-ihaleleri/tuz-golu-eskil-karsilama-merkezi-insaati-yaptirilacaktir