Eskilli Çiftçinin Yoncasının Değeri Yemek Sofrasında Görüşüldü

Çoğunlukla Yenikentli esnaflar tarafından alınan ve kış sezonunda iki katına satılan yonca için, Yonca alıcıları kafalarına göre fiyat belirlediler. Aksaray Ziraat Odasının açıkladığı fiyatı beğenmeyen yonca tüccarları, Eskilli çiftçilerin alın terinin değerini düşürmeye devam ediyor. Çiftçi ise her zaman ki gibi yine sessiz kalıyor. Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı çok değil, 5 gün önce yonca fiyatlarının 1100 ile 1250 TL arasında olduğunu belirterek yonca üreticisini bu hususta uyarmıştı.

Yenikent medya facebook hesabında bugün yer alan bir haberde ise, bölgemizde 3'üncü biçim yonca fiyatının 900 TL, 4'üncü biçimin 850 TL olmasına karar verildiği açıklandı.

Bu durum yonca üreticisinde şoke etkisi yaparken, haberfark.net'te yer alan haberimizin ardından bir çok üretici bu duruma tepki gösterdi.

O isimlerden birisi de Eskil Ziraat Odası Delegesi Ergün Koyuncu oldu.

Yonca üreticisinin mutlaka birlik kurması gerektiğine vurgu yapan Koyuncu, Yonca üreticisi emekçi insanlar üreticilere çağrıda bulunarak ürününüzün tonunu kesinlikle Bin TL'nin altında vermeyin çağrısında bulundu.
Koyuncu'nun çağrısı şu şekilde, "Bugün toplanmışlar birlik olmuşlar, çiftçinin sırtından lüks hayat yaşıyorlar. Kıymetli üreticiler direnin teslim olmayın bir biçim vermeyin gerekirse ineğinizi satın koyununuzu satın bir biçim dayanın yeterki 1000 den aşağı vermeyin.

Durum ortada ama kendi göbeğimizi kendimiz kesme zamanı özelikle toplantıya katılanlara mahsul vermeyin.

Var mı 10 yürekli babayiğit yonca üreticileri birliği kuralım koruyalım kollayalım üreticimizi buradan da Eskil Ziraat Odası'nı da göreve davet ediyorum yonca piyasasına derhal müdahale etmelisiniz." dedi.