Güdendede, "Eskil'de imar sorunu kökten çözülmeli"

"Kıymetli Eskilli hemşehrilerimiz;

İlçemizde dün Mimar Sinan Mahallesi Gölbez Yaylasında hiç birimizin istemediği, vicdanlarımızın sızladığı bir yıkım olayı meydana gelmiştir. Hepimizin de malumudur ki özellikle yaylalarımızın mera sorunu dünkü yaşanan hadise ile birlikte artık ilçemizin en asli sorunlarının başında geldiğini hepimizin gözlerinin önüne sermiştir.

Yerel basınımızda çok büyük yankı uyandıran bu hadise ile alakalı video haberde bahsi geçen evi yıkılan vatandaşımız mevcut Belediye Başkanına oy kullanmadığı için MHP’ye oy kullandığı için evinin yıkıldığını iddia ve ima etmiştir. Şurası açık ve nettir ki; Böyle bir iddia doğru ve sebep bu ise eğer bu düşünce ve zihniyet ile bir adım ileri atamayacağımızı söylemek için kehanete lüzum yoktur.

Basında yer alan hadiseler ile alakalı sosyal medya hesabından sakin ve yapıcı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sn. Necati Belgemen iddia edildiği gibi meselenin oy meselesi olmadığını aksine yasaları uyguladıklarını vurgulamış, önceki dönem Ak Partinin İlçe Başkanlarının konuyu çözemediğini söyleyerek mezkur hadiseyi daha farklı yönlere çekmiştir. Ne yazık ki geçmişe atıfta bulunmak bugün kimseye bir fayda sağlamamaktadır. Yasalara uymak her vatandaşımızın asli görevidir ancak ilçe sakinleri arasında herkese eşit uygulama yapılmıyor fikrinin baskın olduğunu da asla göz ardı etmemeliyiz.

Bizler MHP Eskil İlçe Teşkilatı olarak bir kez daha belirtiyoruz ki; her şeyde sorun çıkaran bir anlayış ile değil sorumlu bir anlayış ile ilçemizde birliğin beraberliğin esas alınacağı bir siyasi ortam oluşturmak için her türlü çabayı sarf edeceğimizi ilan ediyoruz. Ancak görüyoruz ki Ülkemizin zorlu dönemlerden geçtiği günlerde birlik ve beraberlik ile her şeyin üstesinden geliniyor iken Anadolu’nun ortasında Vatandaşlarımızın MHP’ye oy attık diye evimiz yıkılıyor demesi, iddia etmesi, Vatandaşlarımıza bu şekilde hissettirilmesi bile sürekli olarak bahsettiğimiz birlik ve beraberlik ruhuna riayet edilip edilmediği noktasında bir vicdan muhasebesi yapılması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

Yaşanan yıkım hadisesi ile alakalı sadece dünkü vatandaşımız için gelen yıkım emri olan evrakları değil, göreve geldiğiniz günden bugüne kadar isim vermeden CİMER üzerinden kaç şikayet geldiğini, bu şikayetlerin şuanda ne boyutta olduğunu, bunlara da işlem yapılıp yapılmayacağı ile alakalı gizlilik esasına uygun şeffaf bir açıklama yapılarak ilçe halkımızın aklındaki ayrımcılık üzerine oluşmuş olan soru işaretleri giderilmelidir. Dün ile hesaplaşmayı bırakıp,her ne olursa olsun ilçemizin en büyük sorunlarından birisi olan mera sorununun çözülmesi için net adımlar atılmalı, partili partisiz atılacak bu hizmet adımına her kesimden destek verilmelidir. Görüyoruz ki mera meselesi kökten çözülmediği müddetçe maalesef acı hadiseler ile karşı karşıya gelmemiz kuvvetle muhtemeldir.

MHP Eskil İlçe Başkanlığı olarak çözüm odaklı her konuda atılacak adımlara hazır olduğumuzu belirtirken bir daha bu acı hadiselerle ilçemizin anılmaması en büyük temenni ediyoruz. Aileye geçmiş olsun dileklerimizi iletirken yapılacak her türlü iyilik adımında teşkilatımızın da hazır olduğunu saygılarımız ile bildiririz."