Bu Tuzağa Düşmeyin

Son günlerde artan telefon dolandırıcılığı vakaları artmaya başladı. İlçemizde son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı vakalarına karşı vatandaşlar dikkatli olmalı.
Geçtiğimiz günler ilçemizde ilçemizde telefonla dolandırıcılık işi yaşanmış, iki muhtar çeşitli miktarlarda para dolandırılmıştı. Dolandırıcılık olayı nasıl gerçekleşiyor? 
Mağdur muhtarın anlattıklarına göre, dolandırıcılar öncelikle mağduru kendilerini polis ve savcı olarak arıyorlar ve kimlik bilgilerinin terör örgütlerince ele geçirildiğini ve teröristlerin yakalanmaları için verilecek hesaba para yatırması gerektiği söyleniyor.  Bu esnada örgüt üyeleri telekonferans yoluyla mağdurun en güvendiği bir yakını da olaya dahil ediyor. Şebeke üyeleri mağdura telefonu kapatmaması gerektiğini aksi taktirde hakkında tutuklama kararı çıkacağı konusunda korkutuyorlar. Mağdurdan istedikleri miktarı verdikleri bir banka hesabına yatırması gerektiğini söyleyen şebeke üyeleri bu şekilde terör örgütü militanlarının yakalanacağını ve parasının kendisine iade edileceğini söylüyorlar. Para hesaba geçtikten sonra telefon kapatılıyor. Bir daha hiç o telefon numarasına ulaşılamıyor.
Güvenlik Uzmanları; “Emniyet veya Savcılık hiçbir zaman telefon üzerinde para yatırın talebinde bulunmaz.”  Emniyet Genel Müdürlüğü daha önceden bu tür dolandırıcılıklara karşı açıklama yapmış, ''Kendisini asker, polis, savcı gibi tanıtanlara karşı dikkat edin'' ifadelerini kullanmıştı.
Ülkemizde telefon yolu ile işlenen dolandırıcılık suçlarının son yıllarda arttığına dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşların dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi; ''Sizleri arayarak kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, 'Adınız veya banka hesabınız FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne karıştı' diyerek sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle durumlarda hemen 155 Polis İmdat'ı arayın.''