29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

 Kutlamalara Atatürk Anıtına 28 Ekim Pazartesi Günü Çelenklerin Sunulması, Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşımız Eşliğinde Bayrağımızın Göndere Çekilmesiyle Başlandı.  Eskil Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen programa, Eskil Kaymakamı Erkut Pamuk, Eskil Belediye başkan vekili Hilmi Yol ve daire amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

        29 Ekim Salı Günü Saat 10.00’ da ilçe  kaymakamı Erkut Pamuk, makamında tebrikleri kabul etti. Saat 10.30’ Da Hükümet Meydanında yapılan törende ilçe kaymakamı Erkut Pamuk, Belediye başkan vekili Hilmi Yol eşliğinde halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi.

        Kutlama programının açılış konuşmasını ilçe kaymakamı  Erkut Pamuk yaptı.

                Program, öğrenci şiirleri ve tören geçişi ile devam etti. Program sonunda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini, ilçe kaymakamı Erkut Pamuk, Eskil Belediye başkanı vekili Hilmi Yol, İlçe Emniyet Amiri Tunahan Mutoğlun’dan  aldılar. Aksaray'da gelen Aksaray Üniversitesi Robotik kodlama öğretmenlerinin Eskil’de ki öğrencilerle birlikte yaptığı eserlerin gösterisi sergilendi.

Program tören geçidiyle sona erdi.