Eskil Belediyesinden Mehmetçiğe Tam Destek

Belediye Meclis Salonu'nda meclis üyelerinin tamamının katılımıyla gerçekleşen özel gündem toplantısında tüm meclis üyelerinin yanı sıra Eskil’de bulunan siyasi parti ilçe başkanları harekata tam destek verdi.

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin daima birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu dile getirdi.

Suriye'de yıllardır sürmekte olan iç savaşan kaynaklanan boşlukta terör örgütlerinin bölgeye yerleştiğini belirten başkan Belgemen, şöyle konuştu:

"Ülkemiz yıllardır bölücü terör örgütü ve onun destekçilerinden çok çekti.  Yıllardır Mehmetçiklerimiz şehit düşüyor ve analar ağlıyor. Yurt dışı politikalarımızda sürekli dile getirmemize rağmen Türkiye düşmanları hiçbir zaman bizim haklılığımıza kanat getirmediler. Suriye’de ortaya çıkan iç savaş sonucunda, sınırımıza yakın bölgelerde terör örgütleri, bir çok ülkenin desteği ile yerleşmeye başladı. Artık ülkemiz için ciddi bir tehdit unsuru haline gelmişti. Ayrıca o bölgede bulunan mazlumlara zulüm ediyorlardı. Artık ülkemizin harekete geçme zamanı gelmişti. Ve hükümetimiz beklenen haklı kararını aldı. Türk ordusu Allah’ın izniyle hiçbir zaman gittiği yere zulüm ve gözyaşı götürmemiştir. Biz daima mazlumların umudu olduk ve haklı davamızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Şu anda kahraman ordumuz, mazlumlara umut olmak ve sınırlarını güvence altına almak için Suriye’de Barış Pınarı Harekatına başlamıştır. Allah’ın izniyle ordumuz muhakkak muzaffer olacaktır. Bizde Eskil Belediyesi olarak ordumuzun ve Mehmetçiğimizin daima yanındayız. Rabbim kahraman askerlerimizin yanında olsun, İnşallah ayaklarına taş değmesin.” Dedi.  

Toplantı, Başkan Belgemen, belediye meclis üyelerinin ve siyasi parti temsilcilerinin toplu halde asker selamı vermesinin ardından son buldu.

Toplantı sonunda Belediye başkanı Necati Belgemen ve meclis üyeleri oturum ücretlerini Mehmetcik vakfına bağışladılar.