Eskil Kökez İlkokulunda eTwinning Projesi yürütülüyor

Eskil Kökez İlkokulunda bu yıl Dünya Kültürel Miras Kaşifleri-World Cultural Heritage Explorers eTwinning Projesi yürütülüyor.

Bu proje ile Kapadokya, Göbekli Tepe, Petra Antik Kenti, Çin Seddi, Machu Picchu, Chichen İtza, Koleyzum, Tac Mahal gibi günümüz modern dünyanın harikalarını tanıyan öğrenciler, kültür mirası öğreniyor ve bu eserlerin bulundukları ülkelerin kültürleri hakkında bilgi sahibi oluyor. 

Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer, “Kökez İlkokulunda yürütülen Dünya Kültürel Miras Kaşifleri projesi için proje yürütücüsü Özgür Ercek ve öğrencilerimiz Dünya Kültürel Mirasını tanıma adına katılmış oldukları projeden dolayı kutlarım. Bu güzel projede emeği geçen tüm öğretmen, idareci ve öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Proje yürütücüsü Özgür Ercek ise; "Kültürel miras, geçmiş kuşaklardan kalan ve korunarak gelecek nesillere aktarılan, evrensel değerlere sahip, insanlık tarihinin bir dönemini temsil eden tarihi değerlerdir. Avrupa Komisyonunun da belirttiği üzere; kültürel mirasımızı yaşatarak, farklılıklarımızı keşfedebilir ve ortak noktalarımız hakkında kültürlerarası bir etkileşime başlayabiliriz. Bu proje; 4-11 yaş arası öğrencilerimizin evrensel Kültürel Miraslarımıza olan farkındalığını arttırmak için, teknoloji desteğiyle oyunlaştırma ve akranlarıyla beraber yaparak yaşayarak öğrenme yöntemlerinin uygulandığı bir Kültürel Miras farkındalığı projesidir. Kökez İlkokulu olarak bu projede yer aldığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.